Saya Mahu Full Set Shaklee Breastfeeding Percuma dari Blog MySuperKids

Full Set Shaklee Breastfeeding + Ostematrix

>

Kenapa tajuk ni? Oh biasa lah kan. Kalau ada contest-contest ni, nak try la jugak, walaupun peserta lain hebat-hebat belaka. Take the challenge!! Frust tak kalau tak menang? Tentulah frust. But I am a Mental Warrior! Kalah menang adat pertandingan, adat contest. Hehe. Be positive ok :D.

Ok. Kenapa saya mahu Full Set Shaklee Breastfeeding? Boleh tak nak percuma?:mrgreen: Kerana saya adalah consumer tegar Shaklee. Saya tak boleh lah kalau tak makan set ni walau sehari pun. Bukan tu saja, saya siap ambil Shaklee Ostemetrix lagi. Kini amat yakin mendokong dan menggendong Cik Iman sesuka hati. Tiada lagi sakit di tangan dan pergelangan tangan. Sebabnya dulu saya mengalami kekurangan kalsium yang kritikal sehinggakan untuk menggendong bayi untuk disusukan pun saya tak mampu kerana sakit-sakit tulang dan sendi. Kini tidak lagi. Hihi. Di samping mengambil Shaklee Ostemetrix, susu Anlene dan susu-susu lain juga tidak ketinggalan.

>

Asbab-musabab saya menjadi pengguna tegar Shaklee Breastfeeding Set.

1. Susu saya bertambah pekat.

Yang ni lah sebab utama saya ambil Shaklee Breastfeeding Set. Semuanya gara-gara terpegun dan terpedaya dengan pengguna-pengguna Shaklee lain yang menyatakan bahawa dengan Shaklee Breastfeeding Set, susu badan akan jadi pekat berkrim, disukai bayi dan bayi cepat kenyang. Iye, Cik Iman yang dahulunya minum sebanyak 28 oz (tidak termasuk direct feeding ye), kini hanya minum 20 oz (juga tidak termasuk direct feeding)! Yeay. So, stok susu saya semakin bertambah-tambah lah di dalam freezer. Alhamdulillah.Lihat, lapisan lemak yang tebal. Saya suka! Iman pun suka!

>

2. Saya kurang penat malah lebih bertenaga.

Pada awal-awal kelahiran Iman, bila masuk bekerja, saya terasa letih yang amat sangat. Bayangkanlah, saya bangun pagi jam 5 @ 530 pg menyediakan sarapan seisi keluarga. Petang sampai ke rumah jam 7 ptg. Saya memang keletihan yang melampau, menyebabkan saya sering terlena seawal jam 9 malam. Selepas ambil Shaklee Breastfeeding Set, fuyyo…boleh tidur pukul 12 tengah malam. Siap boleh update blog lagi. Awal-awal kelahiran Iman, blog ni tak wujud pun. Macam mana nak wujudkan blog masa tu, lipat kain pun tak tersempat. Dengan Shaklee Breastfeeding Set, semua house chores selesai tau. Hehe.

3. Saya lebih sihat, kurang demam.

Sebelum saya mengambil Shaklee Breastfeeding Set, tiap-tiap bulan saya demam. Bayangkanlah, tiap-tiap bulan mesti ada MC sebab demam. Mula-mula memanglah ok. Lama-lama macam trend la pulak, tiap-tiap bulan demam. Adala sikit dapat teguran dari big boss. Teguran prihatin dan berhemah. Hihi. Yelah, siapa kot tahan kan kalau asyik demam saja. Tetapi Alhamdulillah setelah ambil Shaklee Breastfeeding Set, saya tidak demam selama 6 bulan! Kemudian pernah demam sekali, itu pun mengambil masa 1 hari sahaja. Kalau tak, 3 hari confirm, siap pakej dengan selsema dan sakit tekak batuk teruk. Kini kadang kala saya ada juga batuk dan selsema akibat jangkitan rakan-rakan di office, tapi tidak demam. Yang paling saya syukur sekali ialah, bila sahaja saya mengalami kesemua symptom-symptom demam @ selsema @ batuk dan pakej-pakej seangkatan dengannya, Cik Iman tetap kekal sihat ceria tidak pernah demam langsung. Subhanallah! Berkat susu yang berkhasiat serta doa yang tidak putus2. Alhamdulillah.

4. Saya mencapai berat ideal kembali

Saya sebenarnya tak menyangka langsung lah yang Shaklee Breastfeeding Set ni ade effect kurus. Siap email Kak Lyna MySuperKids tu kenapa berat badan saya turun 4 kilo selepas 3 bulan ambil Shaklee Breastfeeding Set. Rupanyer sebab Vitamin B complex tu merangsang kadar metabolism badan. Oh oh, punya la happy. Kill 2 birds with one stone! Tak bajet pun nak kuruskan badan, sebab priority saya ialah nak bagi anak sihat dulu. Badan saya nanti-nanti pun tak pe. Sebelum ambil Shaklee, lepas bersalin, 3 bulan berat badan saya static, tak turun-turun. Kira macam dah pasrah lah badan takkan kurus dah. Huhu. Sekarang, saya hilang total 7 kilo setelah consume Shaklee Breastfeeding Set selama hampir 8 bulan. Marvellous! Fantastic! Bombastic! Masih ade sedikit lemak-lemak degil. Hampir sekilo hilang setiap bulan kan? So, tunggu dan lihat bulan-bulan akan datang. Kotlah hilang lagi lemak-lemak kental itu. Ngihihihiih.

Kini, saya memaksa menyarankan mama saya makan Shaklee Ostemetrix. Hehe. Kenapa saya beli Full Set Shaklee Breastfeeding dan bukannya Trial Pack Shaklee Breastfeeding? Sebab, ianya lebih menguntungkan. Saya prefer Trial Pack sebenarnya sebab mudah dibawa merata-rata. Tetapi 2 bulan lepas saya decide pilih Full Pack sebab dengar-dengar yang harga Shaklee nak naik. Hihi. So, rembat siap-siap Full Pack sebelum harga mancanak naik. Hee.

>

>

Artikel ini ditulis sebab saya mengidam iPad percuma MySuperKids. Sertai Bengkel Adsense di laman web buat duit online & mulakan gaya hidup sihat dengan vitamin semulajadi ShakleeTrialPack

>

>

5 thoughts on “Saya Mahu Full Set Shaklee Breastfeeding Percuma dari Blog MySuperKids”

  1. Pingback: saya mahu berkenalan dengan contestant dari contest ipad Mysuperkids dari blog mysuperkids.net « 1 picture 1000 stories

  2. Pingback: [iPad MySuperKids] 101 Artikel Sudah Cukup?

  3. Hehe..x lama kalau idea tu dah memang mencurah2..tapi kalo kering idea tu…alamatlah bersarang dalam draft ajek…kekekek

  4. Pingback: [iPad MySuperKids] Cabaran Bermula – Semak Nama Anda!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.