Preparing Menu For Iman

Salam.. Oh..banyak masa yang saya habiskan untuk menyediakan senarai menu ni… (mengade!). Nak kenalkan makanan pepejal pada Iman, tapi seriously takut kalau-kalau Iman sakit perut bila makan. Jadi, kenalah kaji betul-betul. Jangan main terjah saja. Banyak tips boleh didapati daripada internet. Oklah, have to admit that orang-orang tua zaman dulu main bagi jek anak baru …

Preparing Menu For ImanRead More »

Iman Muttaqiin

Salam.. Sekadar berkongsi reaksi-reaksi apabila mereka bertemu dengan Iman… ” Wah…sebiji muka ayahnya” “Iman ni betul-betul ikut muka ayahnya…bagus la..orang kata sejuk” “Eh..Iman tak de muka U langsung la Wa” (cess) “Tembamnya Iman!!! Macam ayahnya!” “Wah..dah gemok da Iman ye” dan lagi… dan lagi… dan lagi… “Wah…betul-betul muka ko ni Hafeez!! Betullah dia anak ko …

Iman MuttaqiinRead More »

Vaccinations for Iman – Rotavirus and Pneumococcal, perlu atau tidak?

Salam…On 10th August 2010, Tuesday, Iman had her 3rd Rotavirus and 1st Pneumococcal vaccine. Some info on these viruses; Rotavirus:Rotavirus is a virus that infects the bowels. It is the most common cause of severe diarrhea among infants and children throughout the world and causes the death of about 600,000 children worldwide annually. The name …

Vaccinations for Iman – Rotavirus and Pneumococcal, perlu atau tidak?Read More »

Nursing Necklace

Iman sangat kuat mencubit..lebih-lebih lagi masa menyusu..adoi laa…sakit beno..dipulas-pulasnya B, picit sana picit sini..macam memerah lah kononnya tu. (erk..teringat mamanyer dulu adalah “si ketam”) aiseh… Nway, ku teringin membeli Nursing Necklace..berbaloi tak agaknya ye.. (Encik Suami..bolehkah daku membelinya?) Boleh rujuk di sini… Comel kan?Kalo daku membelinya,, Iman takkan cubit B mama lagi kot…Mama pon tak …

Nursing NecklaceRead More »

EBM Iman

Today, is the day to sort all Iman’s EBM. We need to have this routine every month from now on since the EBM stock dominating my MIL’s freezer (huhu..maafkan kami..kami hidup menumpang lagi). Around 40 bottles and liners from my FIL and MIL’s house in Shah Alam need to be transferred to Meru. Borrow my …

EBM ImanRead More »

All in Sarawak – Part 2

Iman yang excited terbang, terhayun2 kaki dan tangan beliau.. Ok, continue with the Sarawak Trip. We went to the Sarawak Cultural Village (Taman Budaya). For adult, per entrance they charged us RM60 per entrance and RM15 for student !! (see how they make money?)..ok la..to reserve the heritage..huhuhu… Anyhow, what we did was, we use …

All in Sarawak – Part 2Read More »

All in Sarawak – Part 1

We are all in Kuching Sarawak right now prior to the WEC 2010 (the World Engineering Congress 2010). Lepak2 kat McD airport Kuching sebelum dibenarkan check-in.. While I’m in duty presenting my paper (well..ehm..for the sake of KPI actually..keh keh..1st paper beb..takut!), I officially appointed Ayah (of course la..sape suh nk beriya2 ikut) to take …

All in Sarawak – Part 1Read More »

Iman at Kuching Sarawak

Youp, this girl with her mommy will spend the whole week in Kuching, sponsored by the company..miahahaha. Flight was scheduled at 710am, which is too early because Mr. Hubby mistakenly select the wrong departure time when booking the flight ticket (sigh). Poor Iman. She is forced to wake and dressed up as early as 4 …

Iman at Kuching SarawakRead More »