Kenapa Bisnes Shaklee? Best Ke Bisnes Shaklee?

Antara banyak-banyak bisnes dalam dunia ni, kenapalah bisnes Shaklee jua yang ko pilih? Ramai yang tanyakan saya soalan ini. 1st impression and intention was – to find a part time job – TO EARN MONEY.

Yes, desperately need money.

Then along the way, saya sedar bahawa semuanya bukan lah berkisar pasal duit. Ya, duit tak ada boleh bikin gado laki bini. Duit tak ada boleh kebulur anak isteri. Tapi once dah ada dalam bisnes dan lagi-lagi banyak cabaran dan dugaan mendatang, saya sedar, semuanya bukanlah berkisar pasal duit SAHAJA.

Bisenes Shaklee bukan senang. Tapi tak mustahil. Bisnes Shaklee banyak persaingan, tapi tak habis rezeki kalau kita pandai cari.

Ya, bisnes Shaklee juga banyak dikecam.

Then membuatkan saya terfikir, the thing that hold you stronger in Shaklee is not the money, but the Awareness and the Passion.

Sebabnya..
Saya tengok sendiri mak saya makin lama makin sihat..
Saya tengok diri sendiri makin lama makin sihat..
Saya saksikan suami sendiri makin lama makin aware dengan kesihatan..
Saya saksikan allergik anak sendiri makin lama makin terkawal..
… dan makin lama makin pandai baca ingredient makanan..

For me, all these datang seiringan dengan Shaklee.
Untuk orang lain, saya tak tahulah.

Ade orang ok je tanpa supplement.. no jugde. Mungkin tanpa Shaklee saya akan sedar juga, cuma lambat la kot.

Disebabkan ini adalah #ShakleeEffect saya, maka saya sebarkan kebaikannya untuk bantu orang lain.

Whats hold you to stay strong in your business?

#tsunamiShaklee
#tsunamiG9
#tsunami2018

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge