Keghairahan Terasa Dengan Pakaian Jarang

.
.
.

…DI PAKAI

 

Gotcha…

Ayah Iman & Hannan back in this blog yo!

 

Entri ini dimulakan dengan persembahan gambar aku yang buat pertama kalinya beli suit @ kot. Muntah is not an option.

suit shah alamtadaa… ni lah dia tok kadi Iman, Hannan, ____ dan ____ ….

 

Bukan niat nak crop. Tapi suit belum alter buruk nor nak tunjuk. Iye betul.. betull.. ye.. iye.. memang betul.. tak tak.. betul betul… bukan sebab tak nak nampak gem…   aaaaaa….

Perasaan bercampur baur nak rasa apa pun tak tau. Yang pasti rasa BATAK tu memang ketara masa sarung kot untuk cuba try test tengok. Pat lima jenis dan kaler suit aku torai. Last-last pilih yang kelabu ni kononnya hitam common. Padahal takde idea langsung pasal kod dan etika pemakaian suit @ kot ni.  Ayah Iman & Hannan yang santai dan sempoi malah berfikiran positif ni juga terpaksa buang sifat santai dan sempoi demi memenuhi impian Mama Iman & Hannan untuk sama-sama beliau naik ke pentas mengambil anugerah. Anugerah apakah itu? Itulah dia anugerah titik peluh beliau menjalankan perniagaan VITAMIN IBU CERGAS. Eh.. titik peluh daku pun ada gak termasuk dalam kolam titik peluh kami. err…

Esok (Sabtu 7.6.14) bermulalah kami berkampung di Sunway. Kalau tak kerana nak amik anugerah memang tak tukar-tukar la kemeja kotak-kotak yang aku buat pakai basahan harian dan pergi ke majlis-majlis tertentu. Baju favorite hitam plain kain cotton pulak koyak berlubang kat belakang tu pun berat hati nak lepaskan pergi jadi kain lap. Siap dah kena tegur dengan mentor kejayaan bukan Dokter Azizan tapi Master Z masa jumpa kat program sebelum ni.   :mrgreen:

Kadang kala nak jadi santai dan sempoi pun kena bertempat. Biasanya ramai yang sengaja nak santai dan sempoi di semua majlis atas sebab “inilah dia aku, beginilah gayaku, hidupku, pendirianku”. Atas alasan ini etika pemakaian diketepikan. Ada juga yang salah faham bergaya tu memakai pakaian cantik yang pasti harganya mahal. Tak perlu pun beli yang ratus-ratus jenama yang popular. Aku pun beli yang diskaun paling tinggi kat The Store  :mrgreen:  :mrgreen:  Branded tapi kadang tak sampai RM50 pun. Yang penting bijak membeli menang memakai. No Discount No Buy. PERIOD. Cheapskate? Maybe..  😀

Pendek je entri kali ni. Tunggu habis program 3 hari 2 malam ni banyak sikit bahan nak update.  🙄

Till then..

Ayah Iman & Hannan

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge