Digital Kitchen Scale to let go only RM40

Salam mommies.

Harini dok verangan-angan nak bakar biskut bagai. Mood raya sudah mari dan makcik2 di kampung tak nak kuih yg saya beli. Mahu yang saya bakar sendiri (walaupun tak sedap pun..haish). Saya dah lama nak beli Digital Kitchen Scale, memandangkan selama ni pakai yang analog sahaja (nasib baik menjadi juga walaupon tak accurate bacaannya). Hehe. Tadi petang saya pergi ke kedai Bagus kat Seksyen 13 Shah Alam. Dah beli macam-macam bahan kek, nampak pulak scale ni agak murah, RM49.90. Sebelum ni dok nampak RM99  ke atas je  yang ada (tu yang tak beli2 tu). Apa lagi, saya sambar la sebijik.

Punya excited, saya cerita lah pada Ayah Iman yang saya beli digital scale tu. Sekali dia tepok dahi dia daaaaaa. Rupanya dia ada belikan saya sebijik. Huh?? Ternganga mulut saya. Kot ye pun nak sokong bini buat bakeri, usahlah dok suprise2. Kan  betul ter “suprise” ni.

Dengan ini, secara rasminya, saya memilih scale yang Ayah Iman belikan, kerana ada hatinya di situ (touching mode). Maka, saya ingin let go digital scale yang saya beli, murah2 sahaja. RM40.00 (harga asal RM49.90). Ada siapa-siapa berminat? Hubungi saya terus di 013-3355598 atau di  ibucergas[at]hotmail.com. COD area Shah Alam atau Cyberjaya sahaja ye. Cepat-cepat ye. Siapa cepat dia dapat. Hehe. Resit asal bertarikh 23/8/2011 juga akan diberikan sekiranya ia rosak dalam masa 3 bulan dari tarikh pembelian.

>

>

>

<

>

>

– Large LCD Display
– User Friendly & Easy To Operated
– Auto Zero & Auto Off With Tare Function
– Low Battery & Overload Indication

Specification :

* Auto Shut Off
* Auto Zero Tracking
* Auto Backlight(Optional)
* Net Weight / Stability Indication
* Outside Calibration
* 65x22mm LCD Display
* Equipped With Strain Gauge Sensor
* 5mm Tempered Glass Surface
* Low Battery Indicator
* Capacity(Max.): 5Kg / Division(d): 1g (0.05oz)

>

>

Di tunjukkan juga hasil tangan yang baru, fresh dari oven. Ngahhahaha..

>

>

>

Start buat pukul 1230 tgh malam. Alamat esok mengantuk dan tidur-tidur di opis. Hish.

>

.

11 comments

  1. salam seri. saya kat TM R&D. dekat2 dgn tm net cyberjaya. tp dah sold la. huhu,..kalo nak, sy boleh tlg belikan. mahu?

  2. Salam mama iman..

    mcm mn nk guna digital scale tu yea..cm confuse lak.sb yg analog punye ade yg mcm mangkuk atas dia kn.yg digital ni xde lak mangkuk.huhu..

  3. salam gee….senang jek guna.
    letaklah sebarang mangkuk kat atas timbang tu. mule2 mmg die timbang berat mangkuk. pastu kita tekan “tare”kat situ, die akan reset balik ke 0. barulah isi barang yg kite nak timbang =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge