Tips Penyusuan

Tandem Nursing Hannan dan Iman

Alhamdulillah, Hannan berjaya sepenuhnya susu ibu sejak lahir. Seawal hari ke 4, pelbagai posisi dah pandai Hannan menyusu. Syukur juga pengalaman dari anak pertama banyak mengajar saya untuk menyusukan anak kedua ni. Iman pula? Pantang nampak adik Hannan menyusu, dia pon nak tumpang sekali. Akhirnya saya pon selalu lah pam, dan berikan pada Iman manakala …

Tandem Nursing Hannan dan ImanRead More »

Cara Mama Iman Kumpul Stok

[Bacaan Ibu-ibu sahaja] Alhamdulillah, lagi 2 bulan untuk menggenapkan penyusuan 2 tahun Cik Iman. Syukur alhamdulillah. Saya pun tak sangka sehingga ke tempoh ini saya dah dapat bertahan. Ramai yang emel saya bertanya macam mana saya kumpulkan stok susu ibu. Mungkin sudah masanya saya cerita, memandangkan ramai yang berjaya kumpul stok susu dengan cara ni. …

Cara Mama Iman Kumpul StokRead More »

Interview Working BF Mom

Assalamulaikum. Wah wah, tajuk tak hengat! Heheh. 31/3/2011 lepas, saya diinterview oleh seorang calon PhD untuk thesisnya. Kak Zaharah dari School of Human Biosciences and Public Health. Huhu. Dapat menyumbang kepada kajian ni memang saya suka sekali, saya yang menyerah diri sebab saya suka research-research ni. Mungkin ke sebab nature kerja yang sama?. Nak buat …

Interview Working BF MomRead More »

Tayang EBM untuk RIAK?

Salam semua, Terpanggil tiba-tiba untuk tulis entry ni. Mungkin ke saya terasa? Em..mungkin juga. Logik saya terasa. Sebab saya antara ibu-ibu BF yang menunjukkan EBM saya di blog yang merupakan public, tempat awam. Pertama sekali, saya mintak maaf pada ibu-ibu lain yang terasa sekiranya tindakan kami blogger untuk menayang susu itu menyakitkan hati kalian. Tapi …

Tayang EBM untuk RIAK?Read More »