Sembang-sembang

Kalau saya ada banyak duit

Kalau ada banyak duit tak semestinya kaya. Sebab orang kaya ada yang jugak tak banyak duit. Sebab banyak komitment nak kena bayar. Kereta besar, rumah besar, dan bil-bil yang beramount besar. Hehe. Gurau je. Tak de motif pun cakap macam tu. Saja nak panjangkan karangan. Heeee. Cumalah kan, kalau saya banyak duit, apa yang saya …

Kalau saya ada banyak duitRead More »

Raya Preparation

Ukhrawi preparation untuk Ramadhan haruslah disimpan di hati, antara diri sendiri dan Allah SWT sahaja. Duniawi Preparation, bolehlah sikit-sikit reveal to the world. Miahahahaa. Saya berazam kali ni cuba buat kuih raya sendiri. Jimat? Tidak lah pun. Cuma untuk kepuasan sendiri, dan melatih kegigihan diri untuk cuba membuat biskut-biskut raya dengan hati, dan bukannya dengan …

Raya PreparationRead More »

Iman’s 1st Beach

Kenangan pertama kali di pantai. Persisir pantai pilihan ialah – Pulau Pangkor. > > > Cuti ringkas tapi amat bermakna > >

Rutin Hari Bekerja Mama Iman

Di kala umur Iman setahun, syukur, masih lagi fully BF. Marilah saya cerita rutin harian saya sejak umur Iman 9 bulan hingga kini (setahun ++). Sebab, sebelum-sebelum itu jadual pengepaman saya lebih kerap. Tetapi memandangkan Iman dan fully solid food (3 kali hidangan bubur sehari), sesi pengepaman juga dikurangkan. Setiap pagi, saya akan bangun jam …

Rutin Hari Bekerja Mama ImanRead More »

Interview Working BF Mom

Assalamulaikum. Wah wah, tajuk tak hengat! Heheh. 31/3/2011 lepas, saya diinterview oleh seorang calon PhD untuk thesisnya. Kak Zaharah dari School of Human Biosciences and Public Health. Huhu. Dapat menyumbang kepada kajian ni memang saya suka sekali, saya yang menyerah diri sebab saya suka research-research ni. Mungkin ke sebab nature kerja yang sama?. Nak buat …

Interview Working BF MomRead More »

Sayonara My Little Car

> Alangkah sedihnya cuma tinggal beberapa hari (maximum 2 weeks time) untuk menikmati saat-saat pemanduan bersama Cik Kenari. Hadiah dari Mama sempena masuk ke universiti dahulu. Terima kasih mama. Bukan wawa mahu beralih kasih. Kalau banyak duit, mahu je wawa simpan kereta ni untuk selama-lamanya. Sentimental value itu banyak. Kenangan di universiti. Kenangan bersama rakan-rakan. …

Sayonara My Little CarRead More »

Nasi Lemak + Halba

Assalamualaikum ibu-ibu, Pernah makan nasi lemak yang dimasak dengan halba? Serius saya tak pernah jumpe benda alah ni. Saya tak tahu ada nasi lemak yang dimakan dengan halba dan saya dulu memang langsung tak suka. Tapi sekali saya makan, tiba-tiba cik nen membengkak penuh susu sepanjang hari tu. Wah wah. Sejak tu jadi feveret pulak. …

Nasi Lemak + HalbaRead More »

Saya Mahu Belajar Buat Bento Comel dari Mothering Corner.com

Seorang Ibu yang Cergas haruslah rajin memasak, dah sendiri nak masak, janganlah pulak rajin merungut. Hehehe. Dulu, sebelum saya berkahwin, saya membawa bekal setiap hari (adalah jugak sesekali terkantoi bangun lambat tak sempat masak…huhu). Mengandung? Awal-awal mengandung masih lagi memasak setiap hari. Cume bila dah sarat sangat tu, takdelah masak berat-berat. Setakat sediakan Roti John, …

Saya Mahu Belajar Buat Bento Comel dari Mothering Corner.comRead More »