Perniagaan & Pemasaran

Perniagaan dan pemasaran adalah topik yang di minati Ayah Iman selain automotif. Segala pengetahuan dari pengalaman dan pembelajaran mengenai topik ni akan diterjemahkan dalam bentuk tulisan.

Mengajar Anak Menghargai Duit

Assalamualaikum, Sekarang ni topik saya hanya berkisar tentang duit sahaja. Buat masa ni memang itu sahaja yang berlegar-legar dalam kepala saya. Perancangan saya yang membuatkan saya mula bercerita tentang duit ni?? Let it be a secret buat masa ni. (Saja nak masukkan elemen suprise kat sini) Hihi. Apa pun, memang saya banyak belajar pasal duit …

Mengajar Anak Menghargai DuitRead More »

Peniaga Itu…

Beberapa hari lepas, saya dan Ayah Iman bersembang2 pasal bisnes. Dia komplen kenapa saya nampak begitu committed dalam membuat kek dan menjadikan ianya pendapatan sampingan. Ayah iman memang minat sungguh arena perniagaan ni. Malah tika umurnya 7 tahun, Ayah iman mula mengagumi pakcik belakang rumah atoknya yang hanya menjual nasi lemak tapi meraih untung yang …

Peniaga Itu…Read More »

Medela Freestyle versi Malaysia upcoming stock – 10 April 2012

Apsal tah Mama Iman tak update blog. Terpaksa terima kenyataan yg saya terpaksa update blog ni dua kali berturut-turut. Bukan ape, takut nanti pengikut blog Mama Iman tak suka banyak norr selingan berunsur promosi.. huhu.. Pertama sekali tajuk yang menyatakan Medela Freestyle versi Malaysia tu saja2 je taruh. Supaya nanti orang search Medela Freestyle Malaysia, …

Medela Freestyle versi Malaysia upcoming stock – 10 April 2012Read More »

Revolusi IbuCergas.com

Assalamualaikum, First of all saya perkenalkan diri saya dengan serba ringkas. Saya adalah suami kepada Mama Iman dan Ayah kepada Iman sebab tu di panggil Ayah Iman.┬áSelaku pengurus Ibu Cergas Marketing, saya akan update info-info mengenai perniagaan di jalankan Ibu Cergas Marketing. Kedua, saya tak bape pandai menulis macam Mama Iman. Kalau berbual tu memang …

Revolusi IbuCergas.comRead More »