Parenting

Review SuperParents 2012 – Part 1

Alhamdulillah, hujung minggu sudah selesai sudah Konvensyen SuperParents yang saya hadiri. (lamanya tertunggak entry ni) Alhamdulillah juga, berjaya saya hadirinya. Muehehehehhe. Banyak yang saya belajar, dan saya rasa bersyukur dapat menghadirinya. Anjakan pendirian & kejutan di Majlis Pelancaran Super Parents Selama ni saya membaca I Luv Islam kerana tertarik dengan isi kanduan artikel2 di dalamnya. …

Review SuperParents 2012 – Part 1Read More »

Konvensyen Super Parents by I.Luv.Islam

Alhamdulillah, syukur ke hadrat Illahi dengan limpah kurnia dan Inayah-NYA, KONVENYSEN SUPER PARENTS buat julung kalinya akan diadakan buat julung kalinya pada tahun 2012 anjuran IluvIslamEvents. Konvensyen Super Parents yang kami anjurkan adalah kerana melihat cabaran untuk menjadi ibu bapa pada masakini adalah berbeza mengikut peredaran zaman. Jadi melalui Konvensyen ini, ibu bapa dan bakal ibu bapa dapat …

Konvensyen Super Parents by I.Luv.IslamRead More »

Seorang yang bernama Ibu, Mama, Emak, Mommy, Ummi..etc

Jom tolong sapu sawang kat IbuCergas.Com ni. Sebab IbuCergasnya agak kurang cergas berblogging. Sebab sedang cergas di suatu sudut lain. Hehehe. Alhamdulillah, kehidupan berjalan lancar, berada dalam landasan perancangan, dan InsyaAllah juga tidak terbabas dari landasan yang Allah tetapkan. Amin. Penyusuan Cik Iman. Tinggal sebulan lagi, perjuangan saya untuk menggenapkan penyusuan Iman selama 2 tahun, …

Seorang yang bernama Ibu, Mama, Emak, Mommy, Ummi..etcRead More »

Kalau saya ada banyak duit

Kalau ada banyak duit tak semestinya kaya. Sebab orang kaya ada yang jugak tak banyak duit. Sebab banyak komitment nak kena bayar. Kereta besar, rumah besar, dan bil-bil yang beramount besar. Hehe. Gurau je. Tak de motif pun cakap macam tu. Saja nak panjangkan karangan. Heeee. Cumalah kan, kalau saya banyak duit, apa yang saya …

Kalau saya ada banyak duitRead More »

Anak liat bangun Subuh?

Salam. Sekolah sudah bermula. Macam mana kekalutan mengejutkan anak ke sekolah setelah sekian lama anak membuta sampai ke tengah hari? Hehe. Cabaran sungguh kan? Saya pernah dengar teori yang menyatakan bahawa bila mana seorang ibu itu adalah surirumah, anak-anak seringkali dilihat sebagai anak yang liat bangun pagi. Ops, bukan saya yang cakap. Ade sesetengah pendapat …

Anak liat bangun Subuh?Read More »

Ring Sling as Child Safety Harness

Assalamualaikum semua Seminggu sudah berada di rumah-kecilku-syurgaku itu. Alhamdulillah. Penat masih penat. Tapi memang happy la. Heehe. Syukur juga Iman sudah terbiasa dengan rumah baru. Dan sekarang Iman sangat gembira masuk keluar lif. Hihi. Iman sentiasa menanti-nantikan masuk keluar lift itu dan sentiasa pandang kembali ke arah lif sebaik sahaja melangkah keluar dari lif. Agaknya, …

Ring Sling as Child Safety HarnessRead More »