Motivasi Diri

Konvensyen Super Parents by I.Luv.Islam

Alhamdulillah, syukur ke hadrat Illahi dengan limpah kurnia dan Inayah-NYA, KONVENYSEN SUPER PARENTS buat julung kalinya akan diadakan buat julung kalinya pada tahun 2012 anjuran IluvIslamEvents. Konvensyen Super Parents yang kami anjurkan adalah kerana melihat cabaran untuk menjadi ibu bapa pada masakini adalah berbeza mengikut peredaran zaman. Jadi melalui Konvensyen ini, ibu bapa dan bakal ibu bapa dapat …

Konvensyen Super Parents by I.Luv.IslamRead More »

The Myth of Multitasking

Jam menunjukkan pukul 210 pagi. Meskipun sudah begitu pagi, saya masih belum mengantuk. Sedangkan pagi tadi saya bagaikan sudah pon menjadi zombi dek kerana melayani tempahan kek. Selepas rehat sepuasnya sejam dua, selepas uruskan rumah sepuasnya (vacumm-mop-cuci-tandas-segala), tiba2  masa menjadi begitu lapang pula. Sehingga masih tak boleh tidur. Mungkin dek terbiasa dengan keadaan tidak tidur …

The Myth of MultitaskingRead More »

Sama-sama Cergas di Xclusive Fitnesz

Musim cuti sekolah dah bermula. Ibu-ibu yang punya anak-anak yang masih bersekolah masing-masing pening kepala bila anak di rumah. Lagi-lagi ibu-ibu yang bekerjaya. Yelah, tiba-tiba kena sediakan makanan segala di waktu pagi (hingga ke petang) supaya anak berbekal makanan di rumah. Pagi-pagi keluar rumah tengok rumah cantik je, kemas jek, bersih je. Balik-balik ke rumah, …

Sama-sama Cergas di Xclusive FitneszRead More »

Solat Jama’ & Qasar

Selamat Hari Raya Semua! Selain kita bermaaf-maafan di Hari Raya, marilah juga kita asah kembali dan ulangkaji kembali sedikit sebanyak bab-bab agama yang wajib ni. Raya-raya ni surely kita bermusafir ke sana ke sini berziarah sanak saudara jauh dan dekat. Jom kita jengah-jengah hukum-hukum dan syarat-syarat Solat Jama’ dan Qasar ya. Internet memang bagus. Tapi …

Solat Jama’ & QasarRead More »

Everything Is New

Aahh…..semput~!! Sepanjang minggu ni, memang tak sempat langsung nak update blog. Tersemput-semput di kantor, mencari-cari ruang bernafas. Semuanya seolah-olah transform kepada suesuatu yang baru kepada saya. New Responsibility, New Expectations, New Job Task, New Working Environment, New Team Members. Uh….. > > New Project. Semoga tabah mengharunginya. Uh.. > Terkadang bila rasa mahu putus asa, …

Everything Is NewRead More »