Cerita Tentang Kehidupan

Syukur, usah menjadi Kufur

Terlalu banyaknya kisah penderaan kanak-kanak di Taska menghiasi muka-muka depan akhbar dan juga timeline-timeline Facebook. Sedih dan sadis. Saya seriously tak sanggup untuk melihat video-video itu. Sangat menyayat hati. Apalah dosa si anak kecil diperlalukan segebitu rupa. Dipukul tanpa kasihan. Bukan mereka dapat belajar pon dari pukulan dan tengkingan itu. Mereka cuma akan rasa sakit, …

Syukur, usah menjadi KufurRead More »

Onamaewa – Hannan Soufiya

Hannan Soufiya – Day 12  > Pengalaman Bersalin Tanpa Bius, Tanpa Pitocin, Tanpa Epidural Alhamdulillah. Pada tanggal 21 July 2013, adik kepada Husnul Iman selamat dilahirkan di DEMC. Lahir dengan berat 2.8 kg, dan panjangnya 52 cm. Kurang sedikit berbanding kakaknya Husnul Iman 2.9 kg dan 53cm. Hehe. Jika kakaknya dahulu lahir tanpa menangis, dan …

Onamaewa – Hannan SoufiyaRead More »

New Journey – A mother of 2

Assalamualaikum, Akhirnya bertemu lagi setelah sekian lama menyepi. IbuCergas kini kembali setelah sekian lama menjadi IbuMalas. Hahahhaahah!!!  Sebelum ni semuanya kelihatan bercelaru. Berbulan-bulan blog menyepi. Kekok rasanya nak update blog personal ni. Sebab dok hari2 update blog business manjang. Jadi macam tak biasa. Heheheh!!! Cume syukur Alhamdulillah rezeki masih ada lagi kepada IbuCergas Marketing. Business Pam …

New Journey – A mother of 2Read More »

Pengalaman Berhadapan Pelanggan

Rule #1: The customer is always right. Rule #2: If the customer is ever wrong, reread Rule #1! > Haha.. Kadangkala boleh lah dipakai frasa di atas ni. Tapi kadang-kadang rasa macam nak meroyan juga. Muahahaah. Sedar tak sedar, dah lama rupanya saya menceburkan diri dengan menangani masalah customer. Dah 3 tahun rupanya IbuCergas Marketing …

Pengalaman Berhadapan PelangganRead More »

Bila Kepercayaan Bercanggah

Salam, Lama sudah tidak menulis di ruangan ini. Berbulan lamanya sejak morning sickness melanda. Oh, alhamdulillah kandungan saya pon sudah mencecah 6 bulan. Alhamdulillah Bertambah sudah usia. Bertambah juga anak. Di kala umur 28 tahun, banyak sudah yang saya belajar. Belajar menjadi matang Belajar berdikari Belajar mengawal emosi Belajar menerima Belajar segalanya Syukur alhamdulillah  Kesunyian saya …

Bila Kepercayaan BercanggahRead More »

Perang Harga Peniaga Online

Assalamualaikum Kali ni terpanggil untuk sharing and caring pasal perang harga peniaga-peniaga online ni. Dahulu saya bukanlah peniaga langsung. So, saya adalah antara pembeli yang ada juga tawar menawar, tapi takdelah ekstrem sangat. Heheh. Dah kalau nak jugak benda tu kan, tak kisah sangat kot. Hohoho. Melainkan lah kalau harganya makan beza ratus-ratus. Kalau setakat 2, …

Perang Harga Peniaga OnlineRead More »

Deep Freezer for Sale! [SOLD]

Salam, saya ada Deep Freezer yang masih sangat baru dibeli dan punya warranty 10 bulan lagi! Jenama Mistral. Upright Deep Freezer 4 drawer. Reason let go – sebab anak seorang kawan ni totally reject frozen EBM. So, tiada keperluan lagi untuk menyimpan deep freezer ni. DETAILS Harga: RM700 (negotiable) termasuk delivery area Subang/Shah Alam/Petaling Jaya …

Deep Freezer for Sale! [SOLD]Read More »