Cerita Tentang Kehidupan

Peraduan Dunia Susu Ibu

Peraduan anjuran DUNIA SUSU IBU.COM. Maklumat lanjut tentang peraduan ini boleh didapatidi SINI Syarat penyertaan: Terbuka kepada semua. Buat 1 entri di blog anda atau 1 album di Facebook anda untuk menyatakan bagaimana anda mengepam dan menguruskan susu ibu perahan di tempat kerja / di rumah. Penyertaan perlu ditulis dalam Bahasa Melayu. Salin dan tampal …

Peraduan Dunia Susu IbuRead More »

MonSTeR WaWa’s Cheesecake Recipe Revealed~!!

Salam mommies. Harini saya dengan amat bermurah hatinya, mengedarkan resepi cheesecake saya yang satu ketika dahulu pernah menjadi salah satu sumber kewangan juga. Hueheuheeu..boleh rujuk blog yang tinggal sejarah cuma, di sini http://monsterwawa.blogspot.com/. Sekarang shared dengan semua orang. Leh la sape-sape nak jual lepas ni..heueheue.. ni snap byk2 ni nak riak ke ape ni..ishk…tidak2, mau …

MonSTeR WaWa’s Cheesecake Recipe Revealed~!!Read More »

Expired EBM – 1st Batch

Sekarang dah masuk bulan 10…malang sekali EBM bulan 6 masih banyak…31 botol+liners x 4oz = 124oz. Kira2 seminggu punyer bekalan EBM untuk Iman. Kalau sehari dapat wat stok 8oz, maknanya lebih kurang 15 hari punya effort untuk dapatkan sebyak itu untuk disimpan dalam freezer. Nak tak nak kenalah buang. Sayang memang sayang. Tapi dah expired, …

Expired EBM – 1st BatchRead More »

Bila Pump Flanges tertinggal di Opis – bagaimana mahu mengepam?

Excited meninggalkan sesi pengepaman ke 4 yang selalu berlangsung di dalam kerete. “alah..pump kat rumah aje lah…lagi byk susu..sbb da 3 jam ni” Drive sambil nanyi2 dan joget2 dalam kereta (untuk hilangkan ngantuk), sampai rumah terus main2 dengan Iman – menangguhkan lagi sesi pengepaman. Iman pula baru menyusu botol. Iman sudah kenyang. “ah..tggu lepas sembahyang …

Bila Pump Flanges tertinggal di Opis – bagaimana mahu mengepam?Read More »

Iman dan Solid Food

Iman hari ini pada 22/9/2010 berumur 5 bulan 22 hari. Senang nak kira. Iman lahir hujung bulan. 31/3/2010. Maka, masuk saja bulan baru, Iman pon bertambah 1 bulan. Ok, Iman dah start her solid food. Awal? Memang. Kerana mama Iman tidak tahan perlian @ teguran @ leteran @ cakap2 bising saudara mara, orang2 tua, dan …

Iman dan Solid FoodRead More »

Jalan-jalan cari Rumah

Sudah sampai masanya kami mencari rumah sendiri. Ciri-ciri rumah idaman saya; Kecil sahaja saiznya (malas nak kemas @ senang nak kemas) Rumah yang berusia kurang 5 tahun. Sebabnya, saya mahu rumah itu masih kelihatan cantik, sedap mata memandang. Takdelah sakit mata bila balik dari opis. Tenang je fikiran bila tengok rumah comel ok. Atas langit …

Jalan-jalan cari RumahRead More »

Bengkak Susu Lagi??!!!

Salam…2 hari lepas (erm..lama jugak tak update blog) saya mengalami bengkak susu (lagi!)… Sakitnyer Allah saja yang tahu…kali ini, sakitnya luar biasa sekali… Ceritanya begini, bila pukul 4 pagi nak masak (panaskan lauk) untuk sahur, rase sakit sangat dekat B kiri…selalu kalau tak pump malam pon tak pe…sbb Iman banayak minum malam…tapi kali tu, Iman …

Bengkak Susu Lagi??!!!Read More »

Happy BirthDay to Me =)

Mama, terima kasih melahirkan wawa…Hari lahirku ini, hari di mana mama menanggung sakit untuk wawa keluar melihat alam ini..Terima kasih yang tak terhingga mama..wawa sayang mama sangat-sangatSemoga mama dilimpahi bahagia, dimurahkan rezeki,dipanjangkan umur,diampunkan segala dosa..Bahagia di dunia da akhirat..Amin.. p/s: Masih berkecil hati dengan seseorg yang lupa akan birthday ini..