Cerita Tentang Kehidupan

Apa Jadi Pada Blog Kita Kalau Kita Mati?

Hari ini akaun WordPress saya kene suspend, disebabkan tak bayar hosting. Ngahaahah. Terlupa bayar sebabnya kad kredit hilang dan dah tukar baru. Dalam proses semua akaun-akaun nak kena transfer kepada kad kredit baru, boleh pulak terlupa pasal web hosting ni. Saya gunakan kad kredit bukannya untuk saja-saja berhutang, cuma memudahkan kerja pembayaran semua jenis bil …

Apa Jadi Pada Blog Kita Kalau Kita Mati?Read More »

Jatuh Cinta Pada Anak Gadis Sendiri

Assalamualaikum pemula bicara. Alkisah aku mempunyai anak perempuans yang cantik dan comel pada pandangan mata kasar dan halus aku ni.  Masalahnya aku dah jatuh cinta pada mereka. Ini adalah masalah bapa yang bakal jadi pelindung tegar anak mereka macam filem papadom lakonan Afdlin Shauki bersama Liyana Jasmay. Jatuh cinta kat sini maksud die sangat menyayangi …

Jatuh Cinta Pada Anak Gadis SendiriRead More »

Aku Capai Aku Kaya – Titik Permulaan

IbuCergas.com adalah sebuah blog yang dah krik.. krik.. krik.. krik.. si cengkrik menggesek biola di kaki. Dalam kata lain dah segan-segan nak muncul. Tapi sekali-sekala nak juga buat penampilan khas. Jika alasan itu perkara baik, nescaya 1001 alasan pun tak kan cukup untuk disenaraikan. Dan sememangnya alasan itu bukan perkara baik, tetap juga nak beralasan …

Aku Capai Aku Kaya – Titik PermulaanRead More »