Cerita Tentang Iman

Menyusu Ketika Hamil

Iman hari ini berumur 2 tahun 10 bulan. Alhamdulillah. Bulan 3 nanti Husnul Iman genap 3 tahun. Alhamdulillah juga, Iman masih menyusu dengan mamanya walaupun mamanya sedang mengandungkan adik kepada Iman. Hehe. Hentikan penyusuan ketika hamil? Oh, saya sungguh tak sampai hati. Kasihan melihat Iman. Meskipun Iman makan banyak, meskipun Iman dah minum susu formula, …

Menyusu Ketika HamilRead More »

Kenangan Indah Bersama Iman

Entah tiba-tiba rasa sayu sahaja hati ini teringatkan Iman. Sudah besar anak mama ni. 2 hari lagi, Iman genap 2 tahun 8 bulan. Macam-macam dah Iman pandai buat. Dahulu, ketika Iman kecil dan sangat aktif, pernah terdetik di hati kecil seorang ibu ni, “Anak aku ni hyperaktif kah?”. Hehe. Mana taknya kalau sampai demam pun …

Kenangan Indah Bersama ImanRead More »

Taska Baru Iman

  Ini iklan tidak berbayar. Hehehe. Taska pilihan saya. Alhamdulillah dah genap sebulan (malah terlebih 10 hari dah) Iman di taska barunya. Syukur sangat2 ditakdirkan berjumpa taska baru ni. Mula2 memang lama dah nampak iklan taska ni di surau office. Masa tu belum terbuka lagi hati untuk ke sana. Tapi tanggal 13 June 2012, saya …

Taska Baru ImanRead More »

Unread Message in FB

Saya ni buta IT kot. Er…lebih tepat kata buta FB. Mueheheheehe. Rupanya ada banyak message dalam FB yang saya terima, tapi tak baca. Malah, ada yang dari bulan November 2011!!! Baru saya perasan ada message2 tu. Hilang beberapa customer Medela Freestyle Termurah di pasaran (ada motif tulis gini – hihihi). Korang ada macam saya juga …

Unread Message in FBRead More »

Menu Cik Iman

Ada pembaca bertanya, kenapa blog ni sekarang tak banyak dah sediakan menu untuk baby. Hehe. Yang pertama, sebab bz kot. Takde masa nak update blog. Ayah Iman pon dah bising visitor blog dah kurang. Huuu… ler, siapalah nak berblogging ke personal blog ni. Perasan betul. Bukan aim saya pun. Aim Ayah Iman je tu =D. …

Menu Cik ImanRead More »

Bento Iman ke Taska

> >   Breakfast – Wheat free egg free jompot manis, Lunch -nasi dengan kuah kacang dal dan krim, Dinner – wheat free spiral spaggety dengan kuah kacang dal dan krim   Salam, Dah lama tak update blog. Ayah Iman mula membising di belakang. Hehehee. Kali ni nak cerita tentang bekalan @ bento yang Iman …

Bento Iman ke TaskaRead More »

Sannah Helwa Husnul Iman

(menjeling Ayah Iman di SOHO kami) Haih, sibuk menyibuk dan beramah mesra bagai di dalam blog saya ini. Jangan tertipu ya. Dia tak seramah itu. Hehehee. Tanggal 31/3/2012 Selamat ulang tahun yang kedua Husnul Iman. Indahnya Iman, itulah maksud nama kamu. 2 tahun lepas, mama berazam dan berniat untuk menyusukan kamu selama 2 tahun. Tahun …

Sannah Helwa Husnul ImanRead More »