Cerita Tentang Iman

DIY Homemade Playdoh Buat Iman

Alkisah berbicara, Cik Aan Kepada di Husnul Iman ni menghadiahkan playdoh padanya. Malah sekolah tadika Husnul Iman juga pernah berinya playdoh. Kalau di youtube, memang Husnul Iman suka sangat tengok video berkaitan palydoh yang mana dia meniru aksi-aksi budak-budak yang bermain palydoh tu. Even dia bercakap-cakap sama seperti budak2 dalam video ni cakap¬† Pendek kata, …

DIY Homemade Playdoh Buat ImanRead More »

Jatuh Cinta Pada Anak Gadis Sendiri

Assalamualaikum pemula bicara. Alkisah aku mempunyai anak perempuans yang cantik dan comel pada pandangan mata kasar dan halus aku ni. ¬†Masalahnya aku dah jatuh cinta pada mereka. Ini adalah masalah bapa yang bakal jadi pelindung tegar anak mereka macam filem papadom lakonan Afdlin Shauki bersama Liyana Jasmay. Jatuh cinta kat sini maksud die sangat menyayangi …

Jatuh Cinta Pada Anak Gadis SendiriRead More »

Business School for Our Child

[Test drive WP mobile] Kisah inspirasi kanak-kanak kecil dengan kelas business mereka. Hehehehe. Seperti biasa di surau untuk solat. Tapi kali ini lain sebab ada sesuatu memikat pandangan saya. Tabung ini. Diisi dengan 3 keping biskut dan dijual dengan RM1 sebungkus. Apa yang saya tertarik adalah tulisan “BELILAH BISKUT KAMI”. Siapakah “KAMI”? “KAMI” adalah anak-anak …

Business School for Our ChildRead More »

Tandem Nursing Hannan dan Iman

Alhamdulillah, Hannan berjaya sepenuhnya susu ibu sejak lahir. Seawal hari ke 4, pelbagai posisi dah pandai Hannan menyusu. Syukur juga pengalaman dari anak pertama banyak mengajar saya untuk menyusukan anak kedua ni. Iman pula? Pantang nampak adik Hannan menyusu, dia pon nak tumpang sekali. Akhirnya saya pon selalu lah pam, dan berikan pada Iman manakala …

Tandem Nursing Hannan dan ImanRead More »