Cerita Tentang Hannan

Doa Untuk Rawatan Batuk Berkahak

Nak dijadikan cerita, Hannan dah batuk dan selsema selama 2 minggu. Memang bergelen2 ubat dah makan (exaggerated ).  Rawatan garlic dan onion pon dah buat setiap hari. Tapi macam tak berkesudahan jugak. Hannan hampir setiap bulan Bronchitis (sampai pihak insurans pun dah jadi detektif dah haaa). Hehehe. Tapi Alhamdulillah kali ni dah masuk 3 bulan dah …

Doa Untuk Rawatan Batuk BerkahakRead More »

Jatuh Cinta Pada Anak Gadis Sendiri

Assalamualaikum pemula bicara. Alkisah aku mempunyai anak perempuans yang cantik dan comel pada pandangan mata kasar dan halus aku ni.  Masalahnya aku dah jatuh cinta pada mereka. Ini adalah masalah bapa yang bakal jadi pelindung tegar anak mereka macam filem papadom lakonan Afdlin Shauki bersama Liyana Jasmay. Jatuh cinta kat sini maksud die sangat menyayangi …

Jatuh Cinta Pada Anak Gadis SendiriRead More »

Tandem Nursing Hannan dan Iman

Alhamdulillah, Hannan berjaya sepenuhnya susu ibu sejak lahir. Seawal hari ke 4, pelbagai posisi dah pandai Hannan menyusu. Syukur juga pengalaman dari anak pertama banyak mengajar saya untuk menyusukan anak kedua ni. Iman pula? Pantang nampak adik Hannan menyusu, dia pon nak tumpang sekali. Akhirnya saya pon selalu lah pam, dan berikan pada Iman manakala …

Tandem Nursing Hannan dan ImanRead More »

CSF – Cerebrospinal Fluid

12th September 2013, jam 730 malam. Bermula lah aktiviti soal menyoal dan interview dari doktor. Bermula dengan doktor pelatih, kemudian doktor senior. Dan akhir sekali, doktor pakar kanak2 serbu saya. Dengan doktor pakar tu memang kena ceramah la macam-macam. Saya terasa macam kena VIVA la pulak dengan soalan bertubi2. Time tu jugaklah saya sign surat …

CSF – Cerebrospinal FluidRead More »