Bila Pump Flanges tertinggal di Opis – bagaimana mahu mengepam?

Excited meninggalkan sesi pengepaman ke 4 yang selalu berlangsung di dalam kerete. “alah..pump kat rumah aje lah…lagi byk susu..sbb da 3 jam ni”

Drive sambil nanyi2 dan joget2 dalam kereta (untuk hilangkan ngantuk), sampai rumah terus main2 dengan Iman – menangguhkan lagi sesi pengepaman. Iman pula baru menyusu botol. Iman sudah kenyang. “ah..tggu lepas sembahyang maghrib lah baru pump. Dapat byk sket”.

Mandi mandi, golek2 dan gomol2 dengan Iman.Kemudian bagi Iman tengok pocoyo kesukaanya. Have a proper sit, setup semua pump aksesori, botol – checked, tube – checked, pump – checked, pumping pal stripe – checked. Eh…mane flanges??!!! ah sudah….tertinggal kat opis…inilah padahnya kalau tak pump dalam kereta. At least setiap kali masuk kereta, akan pasang semua gadget ni..kalau tertinggal, just perlu ambil balik masuk opis.

Ayah Iman kata…gune jek Iman as the pump. Mmg la boleh..tapi Iman da kenyang. Dia tak mahu. DIsebabkan B da penuh, terpaksa lah buat kaedah traditional. Guna tangan beb…Ayah Iman kate, betul2 mcm lembu. Cesss….

Alhamdulillah, walaupon tak sebanyak kalau pakai pump, 1st sesi pukul 830 pm dapat 3.5 oz, dan 2nd sesi pukul 230am, dapat 4 oz. Syukur alhamdulillah. Em..tak leh buat selalu. Nnti ayah Iman tak mahu belikan pump Medela Freestyle yang saya idamkan. Nnti die suruh guna cara traditional je pulak…isk..

Hasil perahan tangan~!

Oh..24hour had gone. Alhamdulillah, nothing went wrong with Iman after the fall. No vomit, no fever. She is perfectly fine. Syukran.

3 comments

  1. Haaaa….entry ni ade mengingatkan ko jantina Iman ke?

    aiya…coli itu disebut as "koli" ok..and coli bukan lah sebahagian dari gadget pengepaman ok =p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge