Aksi Ayah dan Iman Part 1

Di suatu petang Ahad…

Iman yang tersangat mengantuk

Ayah Iman = Abg ngantuklah wa, wawa drive ye?
Mama Iman = Ha..tapi macam mana kalau Iman tiba-tiba nak cik-nen?
Ayah Iman = Ala…Iman kenyang dah, cuma dia ngantuk jek. Biar abg tidurkan ye?

Teknik menidurkan Iman ialah, berzikir (uh..insaf saya). Berkat nenek dia yang ajar semenjak dari lahir lagi, jadi memang senang nak tidurkan Iman kalau berzikir. Jadi, Ayah Iman dan Mama Iman secara berjemaah berzikir. Ayah Iman sambil tepuk Iman, Mama Iman sambil drive, sehingga lah Iman tertidur.

Mama Iman = Eh..ayah kan ngantuk, tidurlah.
Ayah Iman = Takde sapa nak tepok.

Haaaa….pulak.

Akhirnya, Mama Iman teruskan la drive, pegang stereng tangan kanan, tepok dua-dua baby kat co-pilot guna tangan kiri, sambil zikir menidurkan mereka berdua.


Kedua-dua baby saya =)
berhati-hati ketika memandu. Bayi seharusnya diletakkan di dalam baby car-seat.


Over kan gaya Iman

Seronok tengok anak beranak ni bersama-sama =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge