Services

We’re offering various kind of services. Please call for more info

18 Responses

  1. Tracy says:

    Hi,

    Saya sapati yang susu perahan you sangat banyak. Saya tak lah sebanyak ni. Boleh tak saya tau apa yang you ambil? Shaklee? Halba? Milk Maid Tea?

    Anak saya dah 9 bulan lebih dan period pun dah sampai. So, supply pun turun dengan mendadaknya. Please help!!

    • Mama Iman says:

      Hi tracy.
      I also same with all new mothers. Due to lack of knowledge, i did allowed the doc to give formula milk to my daughter for 2 weeks, after the delivery. She was admitted in the ICU. When i want to breastfeed her, she started to refuse and seems like not enough milk at all! attached to me 24/7~!! at first i try fenugreek for a month, with frequent of pumping up to 8 times daily! every 2 and 30 minutes, i will pump again. I did that for 2 months. When i realized that i can pump out almost 40oz daily, i stop consume the fenugreek, and started the shaklee =). Now, 1 year 1 month, still consume shaklee. And i dont even have any milk production during period time (having the period when my daughter was 6 months).

      I even donate my milk to one boy =)
      Thank to God.

      Good luck tracy~!! =)

  2. Gee says:

    Assalamualaikum..

    Time susu merudum akak pam 8x sehari kan?bole tak kalo sy nk tau jadual pam yg 8x tu..pastu nk tny cmne sy nk pm akak yea…sy ade byk nk tny nie..tima kasih..

  3. gee says:

    Assalamualaikum..

    Sy nk tanye jadual pam akak yg 8times tu bole…pastu cmne nk pm akak ek.sy ade byk nk tnye..tima kasih..

  4. Someone says:

    Salam mama iman..

    maaf kacau.. saya tak dapat contact ayah iman..

    tolong pass msg nih kat dia ya.. saya just nak tanya pasal dia punya vps hosting still on ke x?

    sebab hosting saya skrg dah tak boleh access.. agak menggangu kerja saya.. jadi sy harap sy dapat status hosting tu segera..

    if x available dah.. it’s ok.. sy boleh subscribe hosting lain.. no problem.. cuma nak tahu status dia on lagi ke x.. senang sy nak decide nanti..

    thanks ya mama iman.. nice site! :-)

  5. tutyrahiza says:

    Salam mama Iman,

    8 kali pam masa susu merudum yea..ini kena masuk buku nota ni..saya baru 3 bulan n sekarang pump cuma 3 kali di tempat keje..alhamdulillah boleh dapat purata 18oz..

    Agak risau juga bile tiba musim susu merudum tu..

  6. fida says:

    nk mntk resipi cheesecake tu.nmpk sedap..link yg ade tu not available katenya. tqvm. :)

  7. Salam Mama Iman,
    Alhamdulillah susu saya still bnyk until now baby dah 6 1/2 months. Stok susu pun dah penuh 1 freezer + 1 deep freezer.Saya terpaksa korbankan susu paling lama in order to simpan susu paling baru. Saya cadang nak donate to mana-mana anak susuan, but saya rasa rendah diri macam ada ke orang nak susu ni? Huhuhu. Boleh advice macam mana cara nak donate susu? Or just tanya randomly je?

    Thanks

  8. Mama Iman says:

    Salam Shazren, boleh pergi ke laman web FB Human Milk for Human Baby. Kat situ ramai ibu2 muslim perlukan susu ibu. Tak lupa juga pusat2 jagaan anak-anak yatim dan rumah kebajikan yang mana anak-anak yang ditinggalkan ibu mereka. Kasihan. mereka sangat memerlukan. Saya ada seorang sahaja anak susuan. Mungkin untuk kelahiran akan datang, saya ambil seorang lagi. Suami tak izinkan saya beri sesuka hati sebab melibatkan hukum. Minza izin suami dulu ya.. kalau ikutkan hati, mahu sahaja beri pada mana2 bayi yang perlukan. lagi2 yang tiada ibu. Huuuu..

  9. syitah says:

    Assalam….kak cam ne nak dapatkan Pumpin Pal Super Shield Plus

  10. umizara says:

    salam, nak tanye Pumpin Pal Super Shield Plus ni lembut mcm medela softfit or keras mcm personalfit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.