Perlukan service wiring yang berpatutan?

Hidup seminggu dua yang penuh dengan gegak gempita (betul ke perumpamaan ni? =p) Kelam kelibut, tunggang langgang. Saya mahu cepat2 masuk rumah baru. Tereksaited lebih. 2 tahun hidup menumpang, tiba masa untuk berdikari, saya rasa tidak sabar betul.

Tetapi, memiliki rumah sendiri betul-betul mengajar kita untuk menjadi dewasa. Dahulu, masa muda2 (ehem..sekrg masih muda jugeee =p), semua suruh orang dewasa buatkan. Adalah sikit-sikit belajar pertukangan masa Ekonomi Rumah Tangga (ERT??). Pasang paip, cat rumah, pasang lampu semua masin hentam kromo jek. Being single mother, tentulah kami tiada ayah yang boleh ajar buat dengan betul. Asalkan lampu menyala, that’s it. Asalkan air paip mengalir, sempurna dah bagi kami.

Tiba-tiba, owner asal rumah kami yang dibina tahun 2004 memberikan rumah yang caca marba peta wiring elektriknya. Bahkan, sewaktu pindah, rumah penuh dengan surat khabar lama dan sampah sarap tak bersapu. Ok lah kalau nak cabut lampu hiasan cantik-cantik tu. Aii tak kisah tau. Tapi kot ye pun takkan la lampu toilet pun cabut. Kedekutnya (Jangan dia bace blog ai sudey =p). Wiring berselirat di sana sini, sungguh tidak menyelerakan tekak dan pandangan mata. Wiring di lantai pula bersimpang siur (sebab dok pakai extension sana sini).Ok lah, paham pun. Orang kalau pindah rumah, memang la money constrain kan. Saya mula sign Perjanjian jual beli pada November 2011, dan baru kini boleh masuk rumah. So, “terpaksa” menyimpan lah jadinya, dan agak lama menyimpan. Maka, bolehla untuk buat wiring yang lebih baik. Meskipun begitu, boleh pulak kami demand mahukan conceiling wiring iaitu wiring yang tanam dalam dinding tu. Tahu harganya memang mahal lah compare dengan wiring luang dinding tu.

Untuk ruang tamu, kami betulkan wayar berselirat di siling. Tambah 1 power point lagi. Total untuk 2 lampu dan 2 kipas. Untuk dapur, kami tambah 1 point utk kipas dinding, dan 2 soket tambahan (dapur haruslah banyak soket). RUang belakang dapur, tambah satu lagi soket. Setiap bilik, tambah 1 lagi wiring untuk lampu, dan kipas, dan 1 soket tambahan. Untuk bilik tidur utama, kami tambah 1 lagi soket.

>

Inilah pelan wiring rumah baru kami. Siap buat pelan sendiri. Saya tak pandai guna CAD. Tibai je la asal mesej yang saya nak sampaikan tercapai =p

{focus_keyword} Perlukan service wiring yang berpatutan? image001

dan lihatlah hasilnya.

>

>

>

{focus_keyword} Perlukan service wiring yang berpatutan? P1040705a

{focus_keyword} Perlukan service wiring yang berpatutan? P1040700a

{focus_keyword} Perlukan service wiring yang berpatutan? P1040698a

{focus_keyword} Perlukan service wiring yang berpatutan? P1040695a

{focus_keyword} Perlukan service wiring yang berpatutan? P1040701a

Sangat simple kan rumah saya? Hehe. Jadilah. Alhamdulillah =)

>

>

Berminat untuk wiring services? Hubungi En Dayat di talian 017-2990192.

Kalian pun mesti tahu yang saya ni bukan calang-calang juga cerewetnya. Nasib baik En Dayat and the gang ni rajin melayan kerenah owner rumah yang cerewet ni. Memang best deal dengan mereka, mereka tidak lokek memberi pertolongan dan sudi berbincang. Harga juga sangatlah berpatutan tau.

Ok, lainkali kalau pindah rumah lagi, kami panggil lagi ok.

Hoho.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... {focus_keyword} Perlukan service wiring yang berpatutan? pixel

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.