IbuCergas.com

cat-lion-stopping-you 0

5 cara Untuk Melawan Rasa Negative Dalam Diri Kita

Terus terang, memang secara natural dan semulajadinya semua kita ni ada sifat negative dalam diri kita. We born with it. Suara-suara negative tu memang banyak, dan kalau dilayan memang tentu akan bertambah-tambah dan menimbun-nimbun laa jawabnya. Malasnya nak bangun tidur (meskipun kita tahu tidur banyak pon tak bagus jugak) Malasnya nak pergi kerje (meskipun kita tahu kita memang kena pergi kerje jugak) Sedapnya McD ni (meskipun kita tahu memang tak berkhasiat pun makanan tu) Ishk aku tak boleh la buat benda...

YourDigitalAfterlife_Cvr3 1

Apa Jadi Pada Blog Kita Kalau Kita Mati?

Hari ini akaun WordPress saya kene suspend, disebabkan tak bayar hosting. Ngahaahah. Terlupa bayar sebabnya kad kredit hilang dan dah tukar baru. Dalam proses semua akaun-akaun nak kena transfer kepada kad kredit baru, boleh pulak terlupa pasal web hosting ni. Saya gunakan kad kredit bukannya untuk saja-saja berhutang, cuma memudahkan kerja pembayaran semua jenis bil yang kita ada termasuklah; internet insurans facilities macam water filter (installment) web hosting advertising dan senarai2 lain.. dan, bayarkan sebelum tarikh statement, supaya kita tidak membayar...

robin william 1

Depression – Punca Kematian Robbin Williams

Semalam 12 Ogos 2014 kita dikhabarkan dengan kematian seorang pelakon bernama Robin Williams. Beliau mati pada umur 63 tahun dan di dikatakan telah membunuh diri akibat depression. Masa tengah dengar berita ni, saya tengah memandu. Sejujurnya saya tak kenal nama pelakon (^ ^) hoho. Saya kenal muka jek, tu pon tak la tahu all-the-list pelakon ini dan sekian-sekian apa-apa filem lakonannya. Asal kan best, boleh lah saya lekat tengok tv. Tu pon jarang sangat. Hari ini pulak, masa driving tengah dengar...

20140811-135409-50049196 0

Bisnes Shaklee Bukan Sekadar Bisnes; Ia juga tempat piknik. Eiihh??!

Salah-salah, sebetulnya Shaklee juga merupakan tempat kami berukhwah. Alhamdulillah semalam telah diadakan Jamuan AidilFitri – Ketuk-ketuk Aidilfitri bersama warga Shaklee iReach Sdn Bhd. Ops. Ia adalah kelolaan Master Lyna Noh dan Master Zainul untuk anak cucu cicit piut semua beramah mesra sempena Raya AidilFitri 2014 kali ini. Alhamdulillah dengan makanan yang sangat enak, bertempat die Hotel Bluewave Shah Alam, bermula jam 2 petang sehingga 6 petang, bukan sahaja kami ada makan-makan, malah tentu sekali ade program pengisian tak lain tak bukan...

Cartoon-cartoon-people-family-clothes-cleaning-mop-broom-children-parents1 0

Business Shaklee Is Our Family Business

Alhamdulillah kelas SEO advanced untuk business Shaklee berjaya diadakan untuk anak-anak buah Shaklee yang berdaftar dengan kami IbuCergas Marketing. Tahniah kepada anak-anakku kerana sanggup berjalan jauh untuk menimba ilmu. 1) Zaleha 2) Fatihah 3) Munirah 4) Fazlina 5) Syakila 6) Nur Hanim Fatihah, Saya, Zaleha, Fazlina, Munirah dan Syakila < Mungkin ada yang tertanya-tanya, perlukah ada kelas? Perlukah hadiri kelas? Kalau tak hadir kelas, boleh ke? Saya jawab, bukan tak boleh, memang boleh sangat. Sebab dalam kalangan kita ni memang ada...

20140717-164352-60232866.jpg 2

Voucher Cash AEON Big Bernilai RM1,785

    Tada!!! Hasil tangkapan masa Maybank Treatspoint aritu. Buat via online jek la jawabnya sebab memang tak sempat langsung nak ke Maybank Treats Fair. Masa tu point ade lebih kurang 420,000 (aje.. sbb kami shopping tak banyak). Semua point ni pon dapat sebab bayar bill komitment bulanan, dan cuma beli Shaklee jek untuk pelanggan-pelanggan. Ops, kami bukan lah suka-suka belanja kad kredit. Kad pon limit sikit jek, macam budak lepas SPM punya. Ngahahaha  (-  ____  – )   RM 105.00...

20140717-044728-17248736.jpg 1

Homemade Pai Tuna

Alkisahnya berapa belas hari la dapur tak berasap. Mana taknya, Hannan warded sejak 30 June, bermakna sedari awal puasa lagi berbuka dan bersahur, kira “memasak” di hospital ler. Alhamdulillah ada makanan (meskipon tak berapa sedap ). Masa di hospital, kerjanya membelek buku ni berhari-hari, sambil berangan-angan. Tangan cukup gatal laaaa nak memasak. Buku ni antara feveret buku saya. Dan alhamdulillah tiap kali buat insyaAllah menjadi semuanya. > < So berazam keluar jek hospital, nak buat benda ni. Hoho. Pai tuna. Alah,...

Doktor!! Hannan Gigit Susu Mama!!!! Ouch!! 3

Doktor!! Hannan Gigit Susu Mama!!!! Ouch!!

Hahaha, serious memang itu ayat Husnul Iman semalam. Masa tu saya memang tengah bergolek-golek dengan Husnul Iman dan Hannan Soufiya di ward. Atas baby cot yang sempit tu (sila jangan report, mujur-ku-belum-gemok). Heheh Tiba-tiba ngam2 saat Hannan menggigit tu, saya agak terjerit dan Datuk Zul masuk. Terus Iman mengadu pada Datuk; > “Doktor!!! Hannan gigit susu mama!!!” > Abes la Datuk Zul gelak, nurse-nurse semua gelak. Serious malu so saya cakap, “Haip, kenapa cakap mcam tu” Iman merajuk. Datuk kata, “Eh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.