IbuCergas.com

flour-in-white-dish-on-table 0

Bahaya Tepung Yang Dilunturkan

Tepung yang biasa kita makan, yang berwarna putih bersih tu adalah tepung yang telah dilunturkan. Kita panggil tepung ini sebagai “Bleached Flour”, manakala tepung yang tak dilunturkan dipanggil sebagai “Unbleached Flour”. Peluntur yang digunakan untuk menlunturkan tepung dipanggil sebagai “Flour bleaching agent” iaitu bahan tambahan dalam makanan yang menjadikan tepung tu begitu putih dan untuk membentukan gluten dalam tepung. Sebenarnya warna asal tepung adalah berwarna agak kekuningan. Antara bahan peluntur yang digunakan untuk melunturkan tepung adalah; Organic peroxides, namely benzoyl peroxide...

f6a0c804dda91d5d3c6635f1bdff1ddb 1

Bagaimana Memujuk Hati Dari Orang Yang Negative Terhadap Diri Kita

Sebelum ni saya cerita pasal negative yang ada sendiri dalam diri kita, dan bagaimana nak menepisnya. Kali ni, nak cerita bagaimana pula bila kita dah sokmo positive selalu, tetapi ada jek orang luar atau anasir luar yang cuba tanamkan negativity dalam diri kita. Kadang-kadang bukan secara direct pon, kadang-kadang bukan secara sengaja pun, tapi kita “ter” ambil ia sebagai negative yang mana sudah tentunya affect pada nilai diri kita yang tadi nya sudah pon positive.  < Semua kita sama. Kita selalu...

cat-lion-stopping-you 0

5 cara Untuk Melawan Rasa Negative Dalam Diri Kita

Terus terang, memang secara natural dan semulajadinya semua kita ni ada sifat negative dalam diri kita. We born with it. Suara-suara negative tu memang banyak, dan kalau dilayan memang tentu akan bertambah-tambah dan menimbun-nimbun laa jawabnya. Malasnya nak bangun tidur (meskipun kita tahu tidur banyak pon tak bagus jugak) Malasnya nak pergi kerje (meskipun kita tahu kita memang kena pergi kerje jugak) Sedapnya McD ni (meskipun kita tahu memang tak berkhasiat pun makanan tu) Ishk aku tak boleh la buat benda...

YourDigitalAfterlife_Cvr3 1

Apa Jadi Pada Blog Kita Kalau Kita Mati?

Hari ini akaun WordPress saya kene suspend, disebabkan tak bayar hosting. Ngahaahah. Terlupa bayar sebabnya kad kredit hilang dan dah tukar baru. Dalam proses semua akaun-akaun nak kena transfer kepada kad kredit baru, boleh pulak terlupa pasal web hosting ni. Saya gunakan kad kredit bukannya untuk saja-saja berhutang, cuma memudahkan kerja pembayaran semua jenis bil yang kita ada termasuklah; internet insurans facilities macam water filter (installment) web hosting advertising dan senarai2 lain.. dan, bayarkan sebelum tarikh statement, supaya kita tidak membayar...

robin william 1

Depression – Punca Kematian Robbin Williams

Semalam 12 Ogos 2014 kita dikhabarkan dengan kematian seorang pelakon bernama Robin Williams. Beliau mati pada umur 63 tahun dan di dikatakan telah membunuh diri akibat depression. Masa tengah dengar berita ni, saya tengah memandu. Sejujurnya saya tak kenal nama pelakon (^ ^) hoho. Saya kenal muka jek, tu pon tak la tahu all-the-list pelakon ini dan sekian-sekian apa-apa filem lakonannya. Asal kan best, boleh lah saya lekat tengok tv. Tu pon jarang sangat. Hari ini pulak, masa driving tengah dengar...

20140811-135409-50049196 0

Bisnes Shaklee Bukan Sekadar Bisnes; Ia juga tempat piknik. Eiihh??!

Salah-salah, sebetulnya Shaklee juga merupakan tempat kami berukhwah. Alhamdulillah semalam telah diadakan Jamuan AidilFitri – Ketuk-ketuk Aidilfitri bersama warga Shaklee iReach Sdn Bhd. Ops. Ia adalah kelolaan Master Lyna Noh dan Master Zainul untuk anak cucu cicit piut semua beramah mesra sempena Raya AidilFitri 2014 kali ini. Alhamdulillah dengan makanan yang sangat enak, bertempat die Hotel Bluewave Shah Alam, bermula jam 2 petang sehingga 6 petang, bukan sahaja kami ada makan-makan, malah tentu sekali ade program pengisian tak lain tak bukan...

Cartoon-cartoon-people-family-clothes-cleaning-mop-broom-children-parents1 0

Business Shaklee Is Our Family Business

Alhamdulillah kelas SEO advanced untuk business Shaklee berjaya diadakan untuk anak-anak buah Shaklee yang berdaftar dengan kami IbuCergas Marketing. Tahniah kepada anak-anakku kerana sanggup berjalan jauh untuk menimba ilmu. 1) Zaleha 2) Fatihah 3) Munirah 4) Fazlina 5) Syakila 6) Nur Hanim Fatihah, Saya, Zaleha, Fazlina, Munirah dan Syakila < Mungkin ada yang tertanya-tanya, perlukah ada kelas? Perlukah hadiri kelas? Kalau tak hadir kelas, boleh ke? Saya jawab, bukan tak boleh, memang boleh sangat. Sebab dalam kalangan kita ni memang ada...

20140717-164352-60232866.jpg 2

Voucher Cash AEON Big Bernilai RM1,785

    Tada!!! Hasil tangkapan masa Maybank Treatspoint aritu. Buat via online jek la jawabnya sebab memang tak sempat langsung nak ke Maybank Treats Fair. Masa tu point ade lebih kurang 420,000 (aje.. sbb kami shopping tak banyak). Semua point ni pon dapat sebab bayar bill komitment bulanan, dan cuma beli Shaklee jek untuk pelanggan-pelanggan. Ops, kami bukan lah suka-suka belanja kad kredit. Kad pon limit sikit jek, macam budak lepas SPM punya. Ngahahaha  (-  ____  – )   RM 105.00...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.