Lagi Sarapan Berkhasiat Lagi Mudah – Sandwich

Salam semua.

Harus berhati-hati memilih ayat untuk penulisan blog. Dikhuatiri menyakiti sesetengah pihak. Hihi. Ada sesiapa di sini ibu-ibu bekerja yang masih mahukan resepi ringkas, mudah tapi berkhasiat utk sarapan anak-anak. Jika ya, teruskan membaca ye. Hihi. Jika tidak, saya minta jangan annoy pula dengan entry resipi saya-yang-semua-orang-pun-boleh-buat ni. Huhuhu. Sandwich ni simple je. Memangla ada tuna yang boleh directly spread atas roti. Tapi saya prefer teknik ni buat sandwich sebab saya dapat masukkan sayur ke dalamnya =)

Bahan-bahan ialah

  • Sardin dalm tin jenama biasa2 sesuka hati (lagi mahal lagi sedap kot?):p
  • Bawang besar
  • Tomato biji
  • Daun Sup
  • Cili merah besar (optional kalau nak pedas2 sikit)
  • Daun Salad

Kuantiti? Oh, subjective ok. Setiap org sukanya lain2. Hee..

Saya masukkan bawang besar, dicincang halus kecil2. Jangan byk sgt, kang rasa bawang semata. Tujuannya adalah untuk hilangkan bau hanyir sardin dalam tin tadi. Lagipun bawang besar ade khasiat jugak kan? Sedap bila sandwich digigit2, bawang besar ni memberi rasa rangup2. Hihi. Tomato pon potong dadu-dadu kecil2..supaya encik-encik suami yang tak makan tomato dan anak-anak yang tak makan tomato tiada pilihan untuk memilih2 tomato tersebut di kalangan sardin. Haha. Cincang daun sup. Baunya sedap. Campurkan semuanya. Sapukan mentega pada roti. Pilihlah roti wholemeal yang kaya dengan serat ye. Kemudian tepek campuran sardin tadi. Alas dengan sekeping roti lagi, dan akhir sekali potong menjadi 3 segi. Sedia dimakan.

>

>

{focus_keyword} Lagi Sarapan Berkhasiat Lagi Mudah - Sandwich P1030792aCincang semuanya.

>

{focus_keyword} Lagi Sarapan Berkhasiat Lagi Mudah - Sandwich P1030798aCampur semuanya.

>

{focus_keyword} Lagi Sarapan Berkhasiat Lagi Mudah - Sandwich P1030799aTepek2 pada roti.

>

{focus_keyword} Lagi Sarapan Berkhasiat Lagi Mudah - Sandwich P1030854aSiap dihidang.

>

Mudah bukan? Jadi, bekerja sebenarnya tidak membatasi kita untuk terus menyediakan makanan berkhasiat kepada anak. Mari buat makanan kasih sayang utk anak. Heheh.

>

>>

Salam sayang,

Mama Iman
>

<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... {focus_keyword} Lagi Sarapan Berkhasiat Lagi Mudah - Sandwich pixel

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.