I am a working woman… yet I am a mother

Saya ibu bekerja… saya suka bekerja (read as terpaksa bekerja =D), tapi maaf kata, saya tak rela bekerja hingga larut malam meninggalkan anak saya. Jika itu menyebabkan saya tak dapat jadi one of the top management members, its 200% fine for me. Non of my interest, neither I aim for it at all. But to say “Blaa.. bla.. bla.. ” cutting off my lines when i want to explain why i cant stay for work is truly unprofessional. It upset me so much. It hurts me inside. Tanpa disedari terluncur jua ayat sebegini “You takpelah, anak2 you bini you yang jaga!”

OMG!!!

Cabul betul lah mulut. Hehe.

But at least, I expressed my feeling. Yes I am a mother, but not just ordinary mother. I am a damn GOOD one! Saya takkan sacrifice my Famliying time for the sake of company. I would not do that. Teringat quotes shared through FB. Betul2 ingin saya sampaikan kepada seseorang. Seriously.

600799_3324745366628_1727853852_n {focus_keyword} I am a working woman... yet I am a mother 600799 3324745366628 1727853852 n

 by Irene Wagner Bauk

Rasa macam nak resign 24 hours. Tapi tarik nafas dalam2. Rasional, rasional, rasional. Usah melenting sesuka hati.

“Do not love your company so much, because you will never know when your company stop loving you”

Gender Discrimination

Masih ada gender discrimination lagi rupanya di negara kita.

Semakin hari, wanita cuba sedaya upaya untuk fitkan diri ke dalam dunia lelaki. Bukan nak kuasai dunia pun. Sekadar untuk support family dari segi kewangan. Tanpa meninggalkan kerja rutin harian (memasak, mengemas, menjaga anak, mendidik anak etc), wanita cuba juga untuk mencari rezeki. To live in decent life sekarang ni, dengan mengharap gaji suami semata, memang rata2 tak mencukupi. Oh ya, definisi “cukup” juga berlainan dengan setiap orang. Tinggal di area lubuk emas seperti di KL, Shah Alam, Klang, Damansara misalnya, untuk selesa dengan gaji RM2K seakan mustahil juga. Takpe, kita tinggalkan isu yang ni sebab persepsi setiap orang dengan definisi “cukup” memang terlampau subjektif. Takut terlalu panjang lebar pula. Hihi. Cuma nak simpulkan bahawa kebanyakan isteri biasanya support suami dari segi kewangan =D. Tak semua ok, tak semua. Jangan gaduh. Hihi.

Wanita mula bekerja. Kadang kala khidmat wanita bekerja ni memang di perlukan sebab ada antara mereka yang cukup efisien mengalahkan lelaki. So, at certain portion of the works, the company needs woman’s credibility and for other portions, man will dominates. Tapi, once wanita ni berkahwin, mata2 superior ni mula dah senget. Once wanita ni pregnant, mata2 superior ni lagi lah bertambah senget. Once wanita ini punya anak, mata2 superior ni pandang sebelah mata sudah.

“Orang perempuan ni, kalau mengandung, 3 bulan dah tak efisien. Mabuk-mabuk, muntah-muntah. Kemudian bila bersalin, ambil cuti pula 2 bulan. So total 5 bulan tak efisien”.

Astaghfirullah. Sampai sekarang kata-kata ini masih terkesan di hati saya. Terngiang-ngiang di telinga saya. Tapi saya masih ok, masih rasional, masih bertahan. Saya masih boleh bekerja. Sekiranya khidmat saya masih diperlukan, saya dengan senang hati masih ingin bekerja.

Mode buntu: Iman tengah demam, tapi rasa macam susah nak mintak EL. Wooo…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... {focus_keyword} I am a working woman... yet I am a mother pixel

You may also like...

6 Responses

  1. Ummu Khaulah says:

    Huhu saya pun berfikir-fikir mahu berhenti kerja tapi masalah kewangan faktor utama terpaksa berkerja…. Kasihan pada anak sebenarnya, duduk dengan pengaasuh, besar pengaruh pengasuh sebenarnya pada anak-anak. Kita tak dapat ajar ikut acuan kita sepenuhnya. Maka waktu balik kerja adalah waktu berkualiti yang perlu kita gunakan sepenuhnya. Tapi.. macam cakap mama Iman, balik rumah dah tukar status jadi suri rumah pula. Huhu kadang-kadang rasa tak mampu nak urus semua perkara. Tapi, kuatkan semangat. Chaiyok!

  2. mama amir says:

    i feel u mama iman!
    tempat sy kerja ni pun sm..ade ke staff perempuan yg cuti bersalin akan di beri performance rating yg remdah i.e. under perform semata2 kerana alasan 2bulan cuti, input yg di beri mesti tak sm dgn org yg bekerja 12bulan..yg lebih teruk staff bwahan je yg di layan sebegitu kalau perempuan pregnant tu manager ke atas xpe pulak cuti 2bulan tp masih di beri rating elok..sungguh tidak adil..kalau dtg keje 12bulan tp dok dpan computer main internet je baik tak payah..adakah keberadaan di ofis itu ukuran input yg di beri oleh staff..haih..cayok ibu2!

  3. nor roshidah yusof says:

    Assalamualaikum

    “Do not love your company so much, because you will never know when your company stop loving you”

    its 200% true… nothings more important than family… x kesahla org nk kata ape…=) best lesson learn ever i got after quit petronas…

  4. azian azmi says:

    dulu time keje private ade gak bos ckp psl staf2 ladies yg peknen ni..ktnya menyusahkn sbb cuti brsalin smpai 2bln,cuti sbln je cukup la,lama2 sgt cuti rugi company je..sentap & marah tul time tu sbb tgh peknen anak no.2..alhamduliillah dlm pantang tu dpt plak offer jd cikgu..trus brenti 24jam after abis cuti brsalin..padan muka bos tu!!!

  5. Yana says:

    Salam Mama Iman dan yg lain.. Memang betul sesetengah so called ‘gentlemen’ ni sgt2 la x memahami seolah2 dorang xde bini yg pregnant, mabuk, kena buat itu dan ini. Tapi ada boleh admit yg pompuan kalau dah kawin mmg la akan start ada prob. EL lah, anak x sihat lah, pregnantlah, mabuk lah, pengasuh cuti lah. Tp sekadar admit jela dan senyum2 sambil berkata “kalau anak sakit mmgla I suruh bini yg EL. I takkan EL” Huh… itulah dia kaum Adam yg dicipta Tuhan dgn emosi yg sgt straight dan individualistic sometimes…. Banyak sabar… kita semua rasa yg sama…

  6. azimah says:

    same with me sis…priority is our children…
    kena bnyok2 sabar…didik hati agar xnk emo sgt..
    heiiii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.