Gathering SaraKids @ DARC

{focus_keyword} Gathering SaraKids @ DARC P1040015a1

Mesti jugak update harini…sebelum kehangatannya hilang. Sarakids Open Day at DARC (Denai Alam Riding Club). Ini 1st gathering yang pernah saya pergi untuk aktiviti yang bersifat keibuan. Hihi. Gathering ni bukan khusus untuk ibu-ibu menyusu sahaja. Gathering ini tiada syarat. Sesiapa pun boleh join. Ada ramai rakan-rakan dari FB Kumpulan ibu-ibu Menyusukan (KIM). Tapi saya pemalu..hihi..soo segan nak tegur sapa orang. Balik rumah rasa rugi pulak. Woo..

Aktiviti yang berlangsung

  • Pelancaran Pump Modu by Sara in the House. Memberi pump Modu kepada mamanya, Kak Farah Farhan.
  • Demo Cloth Diaper by Achik Suraya Lunatot.
  • Pertunjukkan fesyen baju ibu menyusu dan mengandung.
  • Demo Baby Wearing – Ring Sling
  • Pertunjukkan Api Dari Kumpulan Red Indian DARC dan Kudaku Lari Gagah Berani
  • Horse Riding
  • Splash Pool

{focus_keyword} Gathering SaraKids @ DARC P1040013aHaruslah tanda tangan, meninggalkan jejak kasih kesan di sini. Siap mahu promote IbuCergas.Com tu. Haha!

>

{focus_keyword} Gathering SaraKids @ DARC P1040022aCik Iman tidur sepanjang pagi. Huh..Iman lebih lena tidur dalam cuaca panas compare cuaca sejuk. Cayalah Iman bukan puteri lilin kan~!! =p Penangan duduk kampung yang panas. Terbiasa. Good2.

>

{focus_keyword} Gathering SaraKids @ DARC P1040019aSenget benget tidur..tidur dari pukul 10 sampai habis acara utama, pelancaran Modu dan perasmian majlis. Masa sesi BF beramai-ramai pon Iman tidur jugak.

>

{focus_keyword} Gathering SaraKids @ DARC P1040034aMasa Pakcu Hazeeq naik kuda pun, Iman masih tidur lagi. Haiya..

>

{focus_keyword} Gathering SaraKids @ DARC P1040039aPakcu Hazeeq dan kudanya

>

{focus_keyword} Gathering SaraKids @ DARC P1040027aBerjumpa dengan Kak Haslina. Ex colleague dari VPT Shah Alam. Comel2. Nama anak Hazeeq jugak~!! Sama macam Pakcu kepada Iman. bakal model Pa&Ma ni. Hihi.

>

{focus_keyword} Gathering SaraKids @ DARC P1040052aCelebriti otai BF and idola saya~!! Mummy Lyna dari MySuperKids. Fuh..saya nampak lebih tua. Mommy Lyna dah anak 3 tu~!! Danny tengah lunch.

>

{focus_keyword} Gathering SaraKids @ DARC P1040056aOtai BF lagi, Achik Suraya Lunatots! Hehe..saya tana mana Iki dan Dzakwan? Kak Su kata “Kalau boleh akak telan, memang akan telan semua bawak sini. Hehe.” Ayat Achik Su memang selalu comel.

>

{focus_keyword} Gathering SaraKids @ DARC P1040058aWatak utama hari itu. Kak Farah! Terharu Kak Farah ingat blog saya pasal penyimpanan EBM yang menjimatkan di sini.

>

{focus_keyword} Gathering SaraKids @ DARC P1040087aRatu Dunia Susu Ibu – Azlin bersama Mia dan Ira! Best2. Selalu bace silently. Tibe2 dapat jumpa. Memang haru habis. Iman sebaya dengan Ira, tapi saiz Iman macam saiz Mia pulak. Isk..mama terlebih bg makan kot. Mia gebus..rilek ja saya pelok..tak takut orang.
>

{focus_keyword} Gathering SaraKids @ DARC P1040059aIman melayan blues. Pandai Ayah Iman ambil gambar ni. Suke!

>

{focus_keyword} Gathering SaraKids @ DARC P1040061a

{focus_keyword} Gathering SaraKids @ DARC P1040070a

{focus_keyword} Gathering SaraKids @ DARC P1040082aPak Cu Hazeeq yang enjoy bersama ultraman. Tapi sekali Pak Cu Hazeeq tendang, sure Ultraman tu lingkup terbalik. Haih. Kecik sangat!

>

{focus_keyword} Gathering SaraKids @ DARC P1040084aDinosour yang comel. Hihi. Iman meraung ketakutan.

>

{focus_keyword} Gathering SaraKids @ DARC P1040088aAcara kemuncak, sesi bergambar, menyanyi dan menyokong antara satu sama lain. Huhu..

>

{focus_keyword} Gathering SaraKids @ DARC P1040107aDua beranak yang happy2.

>

{focus_keyword} Gathering SaraKids @ DARC P1040113aSelepas kepanasan yang lama, berendam pula dalam air. Iman tak mahu keluar. Suka sangat.

>

{focus_keyword} Gathering SaraKids @ DARC P1040121aMelayan Pak Cu Hazeeq. 15 minit RM20! Erk…takpa, along kamu belanja. Hihi. Asalkan kamu happy =)

>

Touching Moments

Terdapat beberapa moment yang membuatkan saya sayu.

  • Saat Sara membawakan Modu untuk Kak Farah. Saya hampir menitikkan air mata. Saya tahu banyak dah Kak Farah berusaha utk hasilkan pump Modu tAyah Iman terkejut bila tengok saya yang nak nangis. HuHu..saya cuba membayangkan Cik Iman membawakan sesuatu yang sangat penting dan berharga buat saya di khalayak ramai. Tak tergambar perasaannya.
  • Saat lagu tema dinyanyikan oleh Brian Lee – seorang bujang. Terharu, (levl 2 out of 5). Hihi.. sebabnya dia seorg bujang. Menggubah lagu khas untuk para ibu. Yang saya lebih terharu, Ayah Iman nyanyi dengan sungguh2. Pernah dulu sya tanyakan dia, “macam mana kalau saya tak susukan Iman, macam mana kalau Iman minum susu formula”. Dia jawab, “Entah, macam pelik jek”. Ok, saya terima jawapan as support to BF. Kekekeke.
  • Saat Breastfeeding Session — Ayah Iman kipaskan saya dan Iman dengan bersungguh-sungguh. Sampai pengacara majlis Watie (dari Genius Baby On Board), puji lagi kesungguhan Ayah Iman mengipas untuk anak bini. Huheeheueh.
  • Saat sesi bergambar beramai-ramai ibu-ibu menyusu, mendengar ucapan Kak Farah yang touching. Yelah, di saat-saat dia memperjuangkan susu ibu, ramai mengkondem itu dan ini. Saya pun tak faham kenapa. Sedangkan Kak Farah sendiri pernah juga memberi susu formula pada anak sulung, Sara. Jadi, bangkit dari kesilapan itu menjadikan Kak Farah adalah Kak Farah yang semua kenali ini.
  • Saat para bapa join sekali sesi bergambar. Saya ingat Ayah Iman akan boring dalam gathering ini. Saya risau sangat. mana tahu, dia pulak yang insist suruh saya naik pentas bersama dia untuk bergambar. Woo..
  • Saat dapat hamper cabutan bertuah.
  • Saat Kak Farah menginngati entry saya tentang jimatkan ruang freezer bila saya sebut saya dr ibucergas.com. Yelah, saya ni ikan bilis, dah tu baru je berjinak-jinak dalam BF. Kak Farah tu JAWS~!! Hihi. Mana tahu boleh pulak dia ingat saya. Terharulah.

{focus_keyword} Gathering SaraKids @ DARC P1040132aTak lupa juga hamper cabutan bertuah. Oh ..Mama Iman rasa cukup bertuah dah ni. Tapi belum sempat masuk kereta, sudah pun koyak ler hamper ni. Jadilah~!! =p

.

>Apa pula cerita anda?

>

>

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... {focus_keyword} Gathering SaraKids @ DARC pixel

You may also like...

13 Responses

  1. daya says:

    waaa..seronok nye!!!
    kite tak rajin m’explore so bila da lepas baru la dapat tau aktiviti2 macam ni.

  2. tanti says:

    alahai sedihnya tak dpt join :(

  3. Mommy Lyna says:

    celebriti? mengigau ke apa ibucergas nihhh

    ekeke

    akak kan tak sompek pun nak sign kat board tu
    hmmmmm
    pfffbbtttttt
    ihetuerjdbfdjfg
    —> bunyi2 orang tak puas hati

  4. mama qaseh says:

    As salam,,jumpe you kat blog farah,sedey xdpt join event tuh,,,you pon hebat jgk byk entry yg bagus2,,,salam perkenalan,,

  5. mommaMia says:

    seronok jumpa pa’a & iman.
    thanks sudi menegur kami yer…
    ada rezeki kt jumpa lagi yer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.