Eksiden di Petang Ahad

Assalamualaikum..

Petang Ahad nan indah ini jam 330ptg, saya memulakan sesi perahan susu ibu kali ke dua untuk hari ini. Kali pertama ialah sewaktu bangun tidur pukul 730 pgi tadi (iye, saya tidur balik selepas subuh :P {focus_keyword} Eksiden di Petang Ahad icon razz). Selepas mengeyangkan Cik Iman dengan bubur nasi+ayam+bayam beliau, selepas memberi beliau minum-lepas-makan (direct feeding), saya pun memulakan aktiviti pengepaman. Saya bajet boleh dapat dalam 6 oz, since Cik Iman dari pukul 11 pagi tadi hisap sebelah jek.   Kenapa? Erk..sebab saya tidur siang, dan malas nak tukar posisi baring sambil menyusukan. Kekeke.

Ok, back to the story.

Memang tiap kali saya pam, si kenit ni suka sangat menganggu. Kadang2 gigit2 tiub pump la, tarik-tarik botol laa, pintal-pintal handsfree kit la. Erm.. layankan aje. Asalkan dia tak bising.

{focus_keyword} Eksiden di Petang Ahad P1030219aNi tengah kacau botol la ni

{focus_keyword} Eksiden di Petang Ahad P1030220aAktiviti Cik Iman yang biasa mengacau ketika Mama Iman buat projek. (yang ni antara gambar dia mengacau la ni)

Selalunya saya pakai botol Medela semata-mata bila pump. Dah siap baru pindahkan ke botol Bumble Bee. Sebabnya botol Bumble Bee ni tak kuat sangat kalau fit dengan Medela punya parts. So, what happened is, petang tu saya gatal pulak pakai  botol Bumble Bee terus direct pump. Seperti biasa Iman bertenggek kat sebelah. Dah pesan dah kat Ayah Iman suruh jaga Iman tatkala Mama Iman mengepam. Tapi Ayah Iman macam buat-buat sibuk pulak. Ishk. Oleh itu, ape yang terjadi?? Tada…….

{focus_keyword} Eksiden di Petang Ahad P1030247a

Gambar Iman mengacau tiada. Tapi ini gambar akibat Iman mengacau. Ishk. 2 oz habis tumpah semua.

Kepada siapa harus saya mengadu? Iman, ni mama saja tulis untuk Iman baca bila besar nanti. Mama tak nak lupa. Hihi. Antara satu kenangan penyusuan dengan Iman. Penat-penat mengepam (erk, penat ke). Yelah, sambil chit chat, blogging, main FB, sambil pump, ingat senang? Ngaaa :mrgreen: {focus_keyword} Eksiden di Petang Ahad icon mrgreen.

Ibu-ibu mengepam, anda tentu ada pengalaman sebegini kan? Hihihi.

>

>

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... {focus_keyword} Eksiden di Petang Ahad pixel

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.