Category: Tips Penyusuan

baju menyusu feedmilk mengandung 1

Baju Mengandung dan Menyusu Paling Best!

Ok, akhirnya dapat baju ni. Yeay!!! Macam mana? Cantik tak? Oh.. fokus pada baju tau, bukan pada orangnya . Masa ni tengah pregnant 5 bulan ni. Bajunya memang sangat selesa, terletak jatuh. Kainnnya sejuk je. Dan paling penting memang tak perlu gosok! Memang seperti yang diwar-warkan kan dalam Testimonial Feedmilk. Masa turun dari bilik dan tunjuk pada suami, terus dia cakap, “Eh…cantik baju ni. Mana dapat?” Hahaaha. Pastu bawak la pegi opis, semua kawan kata saya sangat sesuai dengan baju ni. Heheh....

13237708_615088185305236_5737655740054758811_n 3

Dealer Baju Menyusu Popular Feedmilk #SelamberSelak

Gorgeous baju menyusu untuk raya. Selak-selak dah ok. Selesa, tak perlu gosok! Raya dah nak dekat ni. Ternampak pulak iklan baju menyusu Feedmilk ni lalu lalang kat newsfeed. Sesuai sangat lah untuk sesiapa yang nak tambah duit raya nanti. Jual, dapat upah. Terkebetulan pulak Butik Baju Menyusu Popular kat Shah Alam ni memang tengah bukak offer untuk sesiapa yang berminat nak jadi AUTHORISED DEALER untuk Feedmilk Boutique Sdn Bhd. sempena raya untuk #projekraya2016 ni dan koutanya pon terhad amat. Tengok logo...

common-breastfeeding-problems-614x410 9

10 Masalah Penyusuan Susu Ibu Dihadapi Oleh Ibu Menyusu 

Kita selalu ingat, benda yang natural proses, iaitu proses semulajadi sepatutnya senang kan? Yelah, contoh tumbuh gigi. Tak perlu buat apa pon gigi tetap tumbuh. Macam menangis, macam mana pon kalau natural, air mata tu keluar terus. Tak perlu pon belajar macam mana nak keluarkan air mata. Hehehehheeheh!!!!   Tapi, rupanya breasfeeding, penyusuan susu ibu ni, meskipon proses semulajadi, tapi kena belajar sungguh-sungguh. Sama macam belajar naik basikal. Ade step by stepnya dan mungkin bagi sesetengah orang adalah susah, dan untuk...

calm_a_crying_newborn_baby_to_sleep_at_night 0

3 Masalah Penyusuan Susu Ibu Paling Utama Yang Ibu Baru Risau

Sharing is caring. Saya banyak dihubungi ibu-ibu muda yang biasanya baru pertama kali ada anak dan selalu nakkan supplement atau vitamin ibu menyusu kerana ada masalah penyusuan susu ibu. Tapi saya akan pastikan bertanya dahulu apa punca awal yang menjadikan ibu tu berasa tak cukup susu. Menjadi ibu, terutamanya untuk anak sulung, memang excited sangat. Tapi banyak benda yang kita rasa kita boleh buat, tapi akhirnya tiba-tiba rasa ada masalah. Biasanya selepas bersalin. Susu ibu adalah antara yang paling utama dan...

Tandem Nursing Hannan dan Iman 1

Tandem Nursing Hannan dan Iman

Alhamdulillah, Hannan berjaya sepenuhnya susu ibu sejak lahir. Seawal hari ke 4, pelbagai posisi dah pandai Hannan menyusu. Syukur juga pengalaman dari anak pertama banyak mengajar saya untuk menyusukan anak kedua ni. Iman pula? Pantang nampak adik Hannan menyusu, dia pon nak tumpang sekali. Akhirnya saya pon selalu lah pam, dan berikan pada Iman manakala Hannan pula hanya direct feeding. Itunpon setelah peti ais rumah mak bahagian freezer tu sarat dah mengandungi frozen EBM. Nak simpan lauk pon susah. Hehehe. Alhamdulillah....

Cara Mama Iman Kumpul Stok 4

Cara Mama Iman Kumpul Stok

[Bacaan Ibu-ibu sahaja] Alhamdulillah, lagi 2 bulan untuk menggenapkan penyusuan 2 tahun Cik Iman. Syukur alhamdulillah. Saya pun tak sangka sehingga ke tempoh ini saya dah dapat bertahan. Ramai yang emel saya bertanya macam mana saya kumpulkan stok susu ibu. Mungkin sudah masanya saya cerita, memandangkan ramai yang berjaya kumpul stok susu dengan cara ni. Sekiranya hari cuti panjang, dinasihatkan supaya jangan skip pump langsung. Sebolehnya kekalkan jadual anda. Saya sudah cuba mengumpul stok sedari minggu ke tiga pantang lagi. >...

Interview Working BF Mom 0

Interview Working BF Mom

Assalamulaikum. Wah wah, tajuk tak hengat! Heheh. 31/3/2011 lepas, saya diinterview oleh seorang calon PhD untuk thesisnya. Kak Zaharah dari School of Human Biosciences and Public Health. Huhu. Dapat menyumbang kepada kajian ni memang saya suka sekali, saya yang menyerah diri sebab saya suka research-research ni. Mungkin ke sebab nature kerja yang sama?. Nak buat thesis PhD, uh..bukan senang buk. Kak Zaharah ni seorang doktor rasanya (assume, tapi instinct saya menyatakan yang beliau seorang doktor.. hihi).  Nak sambung belajar gak..(sedap kan...

Tayang EBM untuk RIAK? 31

Tayang EBM untuk RIAK?

Salam semua, Terpanggil tiba-tiba untuk tulis entry ni. Mungkin ke saya terasa? Em..mungkin juga. Logik saya terasa. Sebab saya antara ibu-ibu BF yang menunjukkan EBM saya di blog yang merupakan public, tempat awam. Pertama sekali, saya mintak maaf pada ibu-ibu lain yang terasa sekiranya tindakan kami blogger untuk menayang susu itu menyakitkan hati kalian. Tapi percayalah, bukan niat kami begitu. Saya percaya banyak ibu lain yang menyokong saya. Pertamanya, saya juga bermula dengan sifar, zero, tiada langsung stok susu. Jadi, saya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.