Category: Resepi

Resepi Roti John Yang Sihat 10

Resepi Roti John Yang Sihat

Resepi sarapan pagi untuk keluarga. Oh, pagi tadi saya bangun pukul 7. Ye, saya subuh gajah. Huhu. Mana taknya, sepatutnya jam loceng saya berbunyi pukul 5. Tapi malam tadi Iman tidur awal sangat. Pukul 11 malam Iman dah tidur (er..selalu tidur pukul 12 @ 1 malam tau). Akibatnya, pukul 4 pagi Iman dah segar bugar mahu bermain-main. Aiyo. Nak main-main pula. Siapa yang kena layan? Tentulah Mama Iman yang mengantuk ini. Alih-alih pukul 5 berjaya pujuk Iman tdur balik, lalu mamanya...

Cara Mudah Buat Tempe Goreng Rangup Lagi Enak 2

Cara Mudah Buat Tempe Goreng Rangup Lagi Enak

Salam, Dah lama tak sembang pasal resipi. Ini resepi kesukaan Ayah Iman. Dulu selalu sangat dah buat, sampai akhirnya beliau sudah jemu. Skerang setelah sekian lama tak goreng, Ayah Iman kesukaan balik. Minggu ni jek dah 3 kali goreng. Mama Iman pon terpaksalah masukkan dalam menu lunch box since tak cukup masa dah nak masak yang lain. Ayah Iman cakap nak buat stok tempe banyak-banyak sebagai makanan ringan sambil buat kerja dan tengok TV. Haih.. ada-ada je. Kenapa IbuCergas.com ada tulis...

Cendawan asli, segar dan anugerah buat penghuni desa 1

Cendawan asli, segar dan anugerah buat penghuni desa

Salam, Minggu lepas adalah minggu bertuah buat kami sekeluarga. Berkat kerajinan dan kesungguhan mama mengemas kawasan laman, membuahkan hasil lumayan apabila mama menjumpai banyaak cendawan kampung tumbuh penuh melata di kawasan rumah. Mama turun ke halaman rumah setiap 3 jam! Dan setiap kali itulah, mama bawakan seplastik cendawan segar yang masih kental, dan keras, masih belum membuka payung cendawan itu. Fenomena ini hanya dapat dinikmati dalam 1 atau 2 kali sahaja dalam setahun, itu pun hanya selepas musim hujan datang menjengah....

Cupcake Pertama Setelah Bergelar Ibu 4

Cupcake Pertama Setelah Bergelar Ibu

Salam semua, Ceritera hujung minggu.. baking. Requested by Cik Aan kepada Iman. Huu….sponsored by her also =D. So, saya tukang buat dan tukang makan. Cik Aan mintak cuppies dan cheesecake. untuk buat cheesecake, senang sahaja, resepi dah revealed kat sini. Untuk resepi cupcake, belum revealed lagi. Huuu…sesiapa yang menantikan ke’reveal’an nya, sabar ye. Belum berkesempatan. Tak sangka, setelah bergelar ibu, membuat kek yang dahulukan pantas dan cekap, kini mengambil masa 2 kali ganda lebih lama. Yelah kan, tiba-tiba nak sediakan bahan-bahan,...

MonSTeR WaWa’s Cheesecake Recipe Revealed~!! 0

MonSTeR WaWa’s Cheesecake Recipe Revealed~!!

Salam mommies. Harini saya dengan amat bermurah hatinya, mengedarkan resepi cheesecake saya yang satu ketika dahulu pernah menjadi salah satu sumber kewangan juga. Hueheuheeu..boleh rujuk blog yang tinggal sejarah cuma, di sini http://monsterwawa.blogspot.com/. Sekarang shared dengan semua orang. Leh la sape-sape nak jual lepas ni..heueheue.. ni snap byk2 ni nak riak ke ape ni..ishk…tidak2, mau kongsi dengan mommies sekalian…insyaAllah jadi mcm ni keknya.. heee Base Cheesecake:Sebungkus Biskut Marie250gram mentega Bahan-bahan Cheese:250gram Philadephia Cheese250gram Whipping Cream1/2 Cawan gula castor3 biji telur Saiz...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.