Category: Petikan Akhbar

Review Kes Bapa Sembelih Tiga Anak Di Bandar Baru Bangi 3

Review Kes Bapa Sembelih Tiga Anak Di Bandar Baru Bangi

Ku kenali keluarga mereka    Berita terkini kes bapa sembelih tiga anak di perumahan Seksyen 4 Bandar Baru Bangi. Insiden dipercayai berlaku pada khamis 30 Januari 2014. Dalam insiden tersebut, seorang bapa telah mengelar hingga mati seorang anak berusia tujuh tahun dan mencederakan dua lagi anak perempuanya menggunakan sebilah parang. Dalam kejadian amuk kira-kira pukul 3 petang, ketiga-tiga mangsa berada di rumah tersebut, manakala isterinya keluar bekerja. Suspek kemudian melarikan diri sebelum berjaya ditahan atas maklumat jiran. Hasil siasatan pihak mendapati...

Minyak masak, elakkan gunakan berulang kali 2

Minyak masak, elakkan gunakan berulang kali

Masalahnya minyak sihat ni bukan murah. Mahal. Kalau boleh memang la nak minyak sihat belaka. Tapi dek kalo kerana budget pon takat lepas untuk bernafas je, sekurang-kurangnya saya mahu berikan bayi saya minyak yang sihat. Uhuk..takpelah mama pakai minyak tak sihat nak. Heheh. Bacalah panduan ini dari kaca mata seseorang yang bukan pun ahli kimia. Ceit. Haha. Kalau salah, sila betulkan ye. > Smoking Point Smoking Point adalah merujuk kepada suhu di mana lemak atau minyak yang kita gunakan mula berubah...

Kita ada pilihankah? 1

Kita ada pilihankah?

Assalamualaikum.. Pelik dan banyak kali dah dengar berita macam ni. Terbaca berita harini, terpanggil pula untuk menulis. KUANTAN – Macam-macam taktik untuk melakukan jenayah. Terbaru polis negeri ini mengesan wujud satu kumpulan penjenayah yang menyasarkan pelbagai produk susu bayi di pasar raya. Kumpulan penjenayah geng wanita mengandung dikesan aktif mencuri produk susu bayi di pasar raya di sekitar daerah ini sejak sebulan lalu. Anggota kumpulan itu terdiri daripada lima lelaki dan pasangannya membabitkan lima wanita yang menyamar sebagai perempuan mengandung. Kumpulan...

Usah Nafikan Kebaikan Susu Ibu 1

Usah Nafikan Kebaikan Susu Ibu

Assalamualaikum Ibu-ibu. Kali ni nak kongsikan keratan akhbar lagi. Begitu indahnya alam internet ni. Artikel berkurun lamanya juga boleh digodek-godek. Syukur Alhamdulillah. Saya ingin simpan dan dijadikan knowledge sharing dengan ibu-bapa yang lain.  Cukup lengkap artikel di bawah ni. Semoga ia menjadi panduan kepada ibu-bapa generasi baru, untuk memberikan yang  terbaik buat anak. Memiliki anak bukanlah seperti memiliki kereta atau rumah. Anak bukanlah kita mahu sebab orang-lain-ada-anak-aku-pun-nak-jugak. Banyak tanggungjawab kita perlu laksanakan. Mulakan dengan…menggali ilmu! . Sama-sama kita menjadikan anak-anak kita...

Minda: Perlukah Hari Kekasih? 0

Minda: Perlukah Hari Kekasih?

Salam semua, Hari ini 14/2/1011, sudah tentulah Hari Valentine ditunggu sebilangan orang. Tak pandai berulas tentang benda ni. So, copy paste sahaja dari Metro untuk simpanan sepanjang hayat. Kekeke. Selamat menbaca. Sumber: Metro 14/2/2011 BAGI pasangan sedang ghairah dan mabuk bercinta, 14 Februari adalah Hari Kekasih atau Valentine’s Day saat bahagia yang ditunggu-tunggu setiap tahun. Ini kerana pada hari berkenaan, teruna dan dara akan menyambutnya dengan sepenuh jiwa dan raga sebagai tanda hangatnya kasih sayang mereka dalam melayari bahtera percintaan. Biarpun...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.