Category: Motivasi Diri

amalan rohani 1

Buat Amalan Rohani Untuk Naikkan Sales? Ilmu Yang Salah

Banyak kali kita dengar orang suruh kita banyak buat amal rohani, barulah murah rezeki. Tanpa kita sedar, bahawa kita telahpun menjadikan amalan rohani itu seolah-olah tangkal. > Seolah-olahnya, jika nak jika tak buat amal rohani, maka takkan murah rezeki, takkan jadi kaya. Bukan ke tanggapan ini menjadikan kita menganggap amal rohani itu sebagai tangkal? > Sedangkan sebenarnya amalan rohani seperti solat-solat sunat, zikir, istighfar, mengaji al-Quran dan sebagainya adalah usaha untuk diri kita membersihkan diri supaya kembali kepada Fitrah. > Apa yang...

love-what-u-do-steve-jobs 0

Bekerja Tanpa Perlu Stress

Bekerja Dengan Happy Vs Bekerja Dengan Stress? Melakukan kerja yang stress berbanding kerja yang kita enjoy dan seronok membuatnya, mana satu pilihan anda? Dan jikalau kita “terpaksa” bekerja pekerjaan yang memang langsung kita tak minat, apa perlu buat untuk hilangkan stress? Orang Akan Lebih Berjaya Bila Mereka Seronok Bekerja Bayangkanlah, kita suka sangat hobi kita, dan kesukaan itu pulak ditukar menjadi duit. Memang segala penat lelah akan hilang langsung dan kita rasa seronok bertambah dari hari ke hari. Kita juga akan...

_70685548_79167276 0

Kenapa Perempuan Lebih Sesuai Bekerja Dari Rumah? Compare dengan Lelaki?

Sebab Perempuan Ada Ability Untuk Multitasking Berbanding Lelaki!  Ini bukan omongan kosong ya pak. Ini bener-bener berlaku. Perempuan Seriously Lebih Pandai MultiTasking Berbanding Lelaki? Setuju? Lebih-lebih lagi dalam keadaan bahagi-bahagikan tugas dalam masa yang sekejap. Perempuan nampak gayanya lebih cepat dan cekap, lelaki pulak lebih terkedek-kedek. Kihkihkih. Tak caya, cuba lah test sendiri. Paling senang tengok lah masa nak balik kampung. Perempuan, dari segala mak nenek baju kecik-kecik sampai baju besar-besar, untuk 4-5 orang anak, semua insyaAllah complete. Dari hal penyepit...

f6a0c804dda91d5d3c6635f1bdff1ddb 1

Bagaimana Memujuk Hati Dari Orang Yang Negative Terhadap Diri Kita

Sebelum ni saya cerita pasal negative yang ada sendiri dalam diri kita, dan bagaimana nak menepisnya. Kali ni, nak cerita bagaimana pula bila kita dah sokmo positive selalu, tetapi ada jek orang luar atau anasir luar yang cuba tanamkan negativity dalam diri kita. Kadang-kadang bukan secara direct pon, kadang-kadang bukan secara sengaja pun, tapi kita “ter” ambil ia sebagai negative yang mana sudah tentunya affect pada nilai diri kita yang tadi nya sudah pon positive.  < Semua kita sama. Kita selalu...

cat-lion-stopping-you 0

5 cara Untuk Melawan Rasa Negative Dalam Diri Kita

Terus terang, memang secara natural dan semulajadinya semua kita ni ada sifat negative dalam diri kita. We born with it. Suara-suara negative tu memang banyak, dan kalau dilayan memang tentu akan bertambah-tambah dan menimbun-nimbun laa jawabnya. Malasnya nak bangun tidur (meskipun kita tahu tidur banyak pon tak bagus jugak) Malasnya nak pergi kerje (meskipun kita tahu kita memang kena pergi kerje jugak) Sedapnya McD ni (meskipun kita tahu memang tak berkhasiat pun makanan tu) Ishk aku tak boleh la buat benda...

YourDigitalAfterlife_Cvr3 1

Apa Jadi Pada Blog Kita Kalau Kita Mati?

Hari ini akaun WordPress saya kene suspend, disebabkan tak bayar hosting. Ngahaahah. Terlupa bayar sebabnya kad kredit hilang dan dah tukar baru. Dalam proses semua akaun-akaun nak kena transfer kepada kad kredit baru, boleh pulak terlupa pasal web hosting ni. Saya gunakan kad kredit bukannya untuk saja-saja berhutang, cuma memudahkan kerja pembayaran semua jenis bil yang kita ada termasuklah; internet insurans facilities macam water filter (installment) web hosting advertising dan senarai2 lain.. dan, bayarkan sebelum tarikh statement, supaya kita tidak membayar...

robin william 1

Depression – Punca Kematian Robbin Williams

Semalam 12 Ogos 2014 kita dikhabarkan dengan kematian seorang pelakon bernama Robin Williams. Beliau mati pada umur 63 tahun dan di dikatakan telah membunuh diri akibat depression. Masa tengah dengar berita ni, saya tengah memandu. Sejujurnya saya tak kenal nama pelakon (^ ^) hoho. Saya kenal muka jek, tu pon tak la tahu all-the-list pelakon ini dan sekian-sekian apa-apa filem lakonannya. Asal kan best, boleh lah saya lekat tengok tv. Tu pon jarang sangat. Hari ini pulak, masa driving tengah dengar...

ibucergas 0

Business Paling Kurang Risiko dan Paling Banyak Merubah Hidup Saya

Selingan dari Bapa Cergas membuatkan saya terpanggil untuk berceloteh balik dalam blog yang semakin bersawang ini. Saja lah si Bapa Cergas tu nak trigger saya tu. Haish. Alhamdulillah benarlah apa yang dikata si Bapa Cergas, saya terlalu fokus pada blog Vitamin Ibu Cergas. Tak apa, setelah berpenat lelah di sana, saya ingin kongsikan sedikit sebanyak pengalaman saya sepanjang saya berada dalam business network Shaklee saya ni. Saya Belajar bangun, berdiri, jatuh dan bangun lagi, tanpa RUGI. Saya dalam business Shaklee ni,...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.