Category: Keluarga

img_1878.jpg 4

Pengalaman Bersalin Di Hospital Kerajaan Shah Alam

Alhamdulillah, dah masuk hari ke 19 bersalinkan baby ‘Izz. Hiruk pikuk mak beranak tiga, tak sama dengan dentum dentam mak beranak satu dan dua. Ahahahahahha. > Sampaikan nak buat entry pon bertangguh punyalah lama. Dah lah lepas bersalin urat otak banyak putus (dan katanya ibu mengandung sebenarnya otak mengecil, ye ker?) ?? Baby ‘Izzul I’jaaz selamat dilahirkan pada 40 minggu 8 hari umur kandungan (punyalah lama). Tarikh 6 hb November 2016 menyerah diri untuk IOL (induction of labor). Tapi sebenarnya setiap...

cat_2304202k 2

6 Perkara Perlu Buat Bila Kucing Jiran Berak Rumah Kita

Luahan Pencinta Kucing – ini caranya bila mana kucing jiran membuang “harta karun” di rumah kita. Dan tindakan kita bila kucing kita berak rumah jiran. Alkisahnya begini, saya sukakan kucing. Bahkan saya membesar dengan kucing. hatta saya di universiti dulu pon, bila terlalu stress, saya akan carik kucing dan bagi makan, serta minta kucing-kucing doakan saya. Heheheh. Dan saya lebih sukakan stray cats. Maksud saya, saya lebih membela kucing-kucing biasa. Kehadiran Gemok Perkenalkan, ini Gemok. Saya kutip di taska anak saya....

Berhenti Rokok, Dengan Mudah, dan Selama-lamanya 2

Berhenti Rokok, Dengan Mudah, dan Selama-lamanya

Lelaki ini menggendong bayi nya dalam baby carrier. Lelaki ini sayang akan bayinya. tahukah sebenarnya sangat bahaya gendong baby seperti ini, jika anda seorang perokok? Tahu tak? Dan kerana sayang itulah, demi anak yang dikendongnya, perokok ini akhirnya berjaya berhenti merokok.   Bayi sebenarnya hisap asap rokok melalui baju bapa mereka. Sebagai seorang bapa, adakah anda sampai hati teruskan merokok tu, demi kepuasan sendiri, menidakkan tanggungjawab keselamatan terhadap anak sendiri. Tak percaya, baca artikel di bawah ini. Tak percaya jugak, pergi...

nappy-rash 0

Ruam Lampin Disebabkan Antibiotik Yang Ibu Muda Biasanya Tak Tahu

Saya bercakap atas kapasiti seorang mak, bukannya atas kapasiti seorang yang tahu perubatan. So apa yang saya nak share adalah kesan selepas ambil antibiotik, yang rata-rata biasanya ibu baru memang tak tahu apa akan jadi lepas antibiotik diambil. Iyelah, kita yang jaga anak, kita tak tahu pon eh kenapa anak aku jadi gini tetiba. So agak kalut di situ, sebab barulah nak google itu ini. Heheheh. Biasanya, bila anak demam lama, kita bawak jumpa doktor, dan doktor akan tentukan sama ada...

Anak makan bersepah di kedai 0

Tips Makan Luar Dengan Baby, Tanpa Dijeling Tuan Kedai

Pernah tak kita pergi kedai makan (tujuan opkos nak makan sekeluarga), tapi end up anak kita sepahkan makanan dan akhirnya dimarahi tuan kedai. Pernah tak tuan kedai tiba-tiba suruh kita pekerja dia sapu tempat meja makan kita dek kerana anak kita dok makan sepah sampai nasik berterabur kat bawah kedai? Pernah tak pekedai dok kata kat kita, “tisu dah abes” sebab kita dok asyik amik tisu jek nak bersihkan sepah yang anak kita dok buat? Sebagai ibu, sentap tak?(╥︣﹏᷅╥) Seriously sentap...

YourDigitalAfterlife_Cvr3 1

Apa Jadi Pada Blog Kita Kalau Kita Mati?

Hari ini akaun WordPress saya kene suspend, disebabkan tak bayar hosting. Ngahaahah. Terlupa bayar sebabnya kad kredit hilang dan dah tukar baru. Dalam proses semua akaun-akaun nak kena transfer kepada kad kredit baru, boleh pulak terlupa pasal web hosting ni. Saya gunakan kad kredit bukannya untuk saja-saja berhutang, cuma memudahkan kerja pembayaran semua jenis bil yang kita ada termasuklah; internet insurans facilities macam water filter (installment) web hosting advertising dan senarai2 lain.. dan, bayarkan sebelum tarikh statement, supaya kita tidak membayar...

robin william 1

Depression – Punca Kematian Robbin Williams

Semalam 12 Ogos 2014 kita dikhabarkan dengan kematian seorang pelakon bernama Robin Williams. Beliau mati pada umur 63 tahun dan di dikatakan telah membunuh diri akibat depression. Masa tengah dengar berita ni, saya tengah memandu. Sejujurnya saya tak kenal nama pelakon (^ ^) hoho. Saya kenal muka jek, tu pon tak la tahu all-the-list pelakon ini dan sekian-sekian apa-apa filem lakonannya. Asal kan best, boleh lah saya lekat tengok tv. Tu pon jarang sangat. Hari ini pulak, masa driving tengah dengar...

20140811-135409-50049196 0

Bisnes Shaklee Bukan Sekadar Bisnes; Ia juga tempat piknik. Eiihh??!

Salah-salah, sebetulnya Shaklee juga merupakan tempat kami berukhwah. Alhamdulillah semalam telah diadakan Jamuan AidilFitri – Ketuk-ketuk Aidilfitri bersama warga Shaklee iReach Sdn Bhd. Ops. Ia adalah kelolaan Master Lyna Noh dan Master Zainul untuk anak cucu cicit piut semua beramah mesra sempena Raya AidilFitri 2014 kali ini. Alhamdulillah dengan makanan yang sangat enak, bertempat die Hotel Bluewave Shah Alam, bermula jam 2 petang sehingga 6 petang, bukan sahaja kami ada makan-makan, malah tentu sekali ade program pengisian tak lain tak bukan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.