Category: Coretan Ayah Iman

Keghairahan Terasa Dengan Pakaian Jarang 0

Keghairahan Terasa Dengan Pakaian Jarang

. . . …DI PAKAI   Gotcha… Ayah Iman & Hannan back in this blog yo!   Entri ini dimulakan dengan persembahan gambar aku yang buat pertama kalinya beli suit @ kot. Muntah is not an option. tadaa… ni lah dia tok kadi Iman, Hannan, ____ dan ____ ….   Bukan niat nak crop. Tapi suit belum alter buruk nor nak tunjuk. Iye betul.. betull.. ye.. iye.. memang betul.. tak tak.. betul betul… bukan sebab tak nak nampak gem…   aaaaaa…....

Jatuh Cinta Pada Anak Gadis Sendiri 1

Jatuh Cinta Pada Anak Gadis Sendiri

Assalamualaikum pemula bicara. Alkisah aku mempunyai anak perempuans yang cantik dan comel pada pandangan mata kasar dan halus aku ni.  Masalahnya aku dah jatuh cinta pada mereka. Ini adalah masalah bapa yang bakal jadi pelindung tegar anak mereka macam filem papadom lakonan Afdlin Shauki bersama Liyana Jasmay. Jatuh cinta kat sini maksud die sangat menyayangi anak ye. Jangan buat-buat tak paham pulak kan. Kang ada yang kena makan nasi lemak beracun. Mee racun pula adalah makanan popular di Batu Pahat, Johor....

Memulakan Perniagaan? Baca 5 Nasihat Penting Ini.. 1

Memulakan Perniagaan? Baca 5 Nasihat Penting Ini..

Memulakan perniagaan ni memerlukan perancangan yang rapi kalau nak membina perniagaan yang mampan dan berkekalan atau ‘sustainable’ omputih sebut. Sekarang ni pun banyak perniagaan yang tumbuh macam cendawan. Semua terutama orang melayu kita dah mula berniaga nak cari duit lebih. Dari meniaga larut malam sampai la sampai la meniaga dalam opis. Semua gara-gara kos kehidupan yang naik tak turun-turun. Syukurlah ada hujan yang turun 😀 Biasa kan kita dengar “fail to plan is plan to fail”. Memang sangat tepat sekali. Ada...

Belanja RM5000 Sekali Untuk RM5000 Berulang Kali (BHG.1) 4

Belanja RM5000 Sekali Untuk RM5000 Berulang Kali (BHG.1)

    Assalamualaikum w.b.t, Ok, saya adalah Ayah Iman suami kepada Mama Iman bapa kepada Husnul Iman. Ni kali ketiga saya berhasrat jadi penulis di blog IbuCergas.com. InsyaAllah kali ni bukan lagi gurauan. Memandangkan saya perlu mencari pelantar untuk merekod idea-idea dan pandangan-pandangan saya. Saya adalah manusia di sebalik tabir blog ini membantu Mama Iman dari segi teknikal. Minat saya cenderung kepada berniaga. Sejak dari sekolah rendah minat berniaga sudah terpupuk. Di sekolah menengah pula saya dah pandai menjual. Di universiti...

buy-freestyle-malaysia 1

Medela Freestyle versi Malaysia upcoming stock – 10 April 2012

Apsal tah Mama Iman tak update blog. Terpaksa terima kenyataan yg saya terpaksa update blog ni dua kali berturut-turut. Bukan ape, takut nanti pengikut blog Mama Iman tak suka banyak norr selingan berunsur promosi.. huhu.. Pertama sekali tajuk yang menyatakan Medela Freestyle versi Malaysia tu saja2 je taruh. Supaya nanti orang search Medela Freestyle Malaysia, jumpa la kot blog Mama Iman cargas ni 😀 Sekadar nak buat pemberitahuan  mengenai stok  Medela Freestyle yang dijangka tiba dalam 10 April ni (boleh jadi...

Revolusi IbuCergas.com 1

Revolusi IbuCergas.com

Assalamualaikum, First of all saya perkenalkan diri saya dengan serba ringkas. Saya adalah suami kepada Mama Iman dan Ayah kepada Iman sebab tu di panggil Ayah Iman. Selaku pengurus Ibu Cergas Marketing, saya akan update info-info mengenai perniagaan di jalankan Ibu Cergas Marketing. Kedua, saya tak bape pandai menulis macam Mama Iman. Kalau berbual tu memang biasa la menang berhujah dengan Mama Iman tapi bab menulis fail berganda-ganda..  😥  Kalau ayat tak bape nak best tu, maafkan sajalah ye. Tak tau la...

Ape Yang Ayah Iman Menyibuk di IbuCergas.com 3

Ape Yang Ayah Iman Menyibuk di IbuCergas.com

> Assalamualaikum dah salam sejahtera Ini adalah first entry saya di IbuCergas.com. Pertamanya, idea IbuCergas.com ni hasil daripada keboringan yg melanda bila takde keje nak buat. Maka saya fikir adalah baik kalau Mama Iman menggunakan platform yg lebih ‘sophisticated’ untuk berblogging memandangkan saya mempunyai sedikit pengetahuan pasal dunia internet dan IT. Rasanya tak perlu saya nak perkenalkan dgn lebih detail tentang siapa saya. Sudah terang yg saya adalah Ayah kepada Iman dan Suami kepada Mama Iman. Selain itu sukacita saya nak...

IbuCergas.com Dengan Rasminya Menggantikan http://husnul-iman.blogspot.com/ 0

IbuCergas.com Dengan Rasminya Menggantikan http://husnul-iman.blogspot.com/

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Setelah sekian lama Sang Isteri mengabadikan post post beliau di husnul–iman.blogspot.com Kini ianya akan diteruskan di IbuCergas.com Tujuan blog baru ini diwujudkan adalah utk memberi peluang pd Ibu kepada Husnul Iman utk mengembangkan aktiviti ber blogging beliau ke tahap yg lebih baik. Walaubagaimanapun, semua post-post lama di blog husnul–iman.blogspot.com telah di transfer ke blog baru ini. Jadi anda masih boleh rujuk post2 lama tanpa masalah. Oleh kerana blog ini masih baru, maka byk lah kekurangan yg tak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.