Category: Cerita Tentang Kehidupan

cat_2304202k 2

6 Perkara Perlu Buat Bila Kucing Jiran Berak Rumah Kita

Luahan Pencinta Kucing – ini caranya bila mana kucing jiran membuang “harta karun” di rumah kita. Dan tindakan kita bila kucing kita berak rumah jiran. Alkisahnya begini, saya sukakan kucing. Bahkan saya membesar dengan kucing. hatta saya di universiti dulu pon, bila terlalu stress, saya akan carik kucing dan bagi makan, serta minta kucing-kucing doakan saya. Heheheh. Dan saya lebih sukakan stray cats. Maksud saya, saya lebih membela kucing-kucing biasa. Kehadiran Gemok Perkenalkan, ini Gemok. Saya kutip di taska anak saya....

Screenshot 2015-04-12 15.58.12 a 5

Review MaidEasy.Com – Domestic Cleaner di Meru

Ahamdulillah dah masuk 2 kali menggunakan khidmat MaidEasy untuk cuci rumah mak. Selama ni punyalah jenuh nak carik domestic cleaner yang boleh singgah sampai ke Meru Klang nuu.. Saya pulak balik rumah tidur di Meru setiap Jumaat malam Sabtu. Nak mengemas rumah mak, errr… rumah sendiri pon tak berkemas. Wakakakaakak. Oh tidak terdaya kudratku.. (ampun).. mueheheh. Alternatif, mencari lah domestic cleaner ni konon nak at least 2 minggu sekali bersihkan rumah mak. Kesian mak kalau nak buat sendiri. Yelah, dah berumur,...

Xcvhjewkrjei0078 0

Bahaya Tabiat Gigit Kuku Dan Cara Mengatasinya

Mesti baca bahaya tabiat gigit kuku ni, dan saya ada tips untuk atasinya. Berdasarkan pengalaman sebenar. InsyaAllah. Mana tau kot-kot ada anak yang dah start gigit kuku dan kopek kuku ni. Iman dah start dah. Memang nak kena brainwash. Errkk….. euuu…. > Kenapa Tabiat Gigit Kuku Ini Berlaku? Sesetengah orang kata ia ada berkaitan dengan masalah psikology. Sebab bila ditanya dan suruh berhenti, kebanyakan orang yang ada tabiat ini akan cakap; “Susahlah nak berhenti”, “Dah biasa dari kecik” dan ada yang...

YourDigitalAfterlife_Cvr3 1

Apa Jadi Pada Blog Kita Kalau Kita Mati?

Hari ini akaun WordPress saya kene suspend, disebabkan tak bayar hosting. Ngahaahah. Terlupa bayar sebabnya kad kredit hilang dan dah tukar baru. Dalam proses semua akaun-akaun nak kena transfer kepada kad kredit baru, boleh pulak terlupa pasal web hosting ni. Saya gunakan kad kredit bukannya untuk saja-saja berhutang, cuma memudahkan kerja pembayaran semua jenis bil yang kita ada termasuklah; internet insurans facilities macam water filter (installment) web hosting advertising dan senarai2 lain.. dan, bayarkan sebelum tarikh statement, supaya kita tidak membayar...

Keghairahan Terasa Dengan Pakaian Jarang 0

Keghairahan Terasa Dengan Pakaian Jarang

. . . …DI PAKAI   Gotcha… Ayah Iman & Hannan back in this blog yo!   Entri ini dimulakan dengan persembahan gambar aku yang buat pertama kalinya beli suit @ kot. Muntah is not an option. tadaa… ni lah dia tok kadi Iman, Hannan, ____ dan ____ ….   Bukan niat nak crop. Tapi suit belum alter buruk nor nak tunjuk. Iye betul.. betull.. ye.. iye.. memang betul.. tak tak.. betul betul… bukan sebab tak nak nampak gem…   aaaaaa…....

Jatuh Cinta Pada Anak Gadis Sendiri 1

Jatuh Cinta Pada Anak Gadis Sendiri

Assalamualaikum pemula bicara. Alkisah aku mempunyai anak perempuans yang cantik dan comel pada pandangan mata kasar dan halus aku ni.  Masalahnya aku dah jatuh cinta pada mereka. Ini adalah masalah bapa yang bakal jadi pelindung tegar anak mereka macam filem papadom lakonan Afdlin Shauki bersama Liyana Jasmay. Jatuh cinta kat sini maksud die sangat menyayangi anak ye. Jangan buat-buat tak paham pulak kan. Kang ada yang kena makan nasi lemak beracun. Mee racun pula adalah makanan popular di Batu Pahat, Johor....

Aku Capai Aku Kaya – Titik Permulaan 0

Aku Capai Aku Kaya – Titik Permulaan

IbuCergas.com adalah sebuah blog yang dah krik.. krik.. krik.. krik.. si cengkrik menggesek biola di kaki. Dalam kata lain dah segan-segan nak muncul. Tapi sekali-sekala nak juga buat penampilan khas. Jika alasan itu perkara baik, nescaya 1001 alasan pun tak kan cukup untuk disenaraikan. Dan sememangnya alasan itu bukan perkara baik, tetap juga nak beralasan walaupun SATU. Ye satu pun jadilah andainya alasan itu dapat menutup sedikit kelemahan yang banyak. Selaku tulang belakang kepada empunya blog ni, aku lebih suka kekal...

Blogger Contest and Giveaway by IbuCergas.com? 0

Blogger Contest and Giveaway by IbuCergas.com?

Beberapa hari ni saya banyak menggodek blog IbuCergas.com ni. Ubah atau betulkan balik mana-mana setting yang korup serta meng ‘enhance’ kan setting-setting yang berkaitan SEO. hmm.. ayat apa aku tulis ni..  😯  Dulu macam meriah je tapi sekarang agak suram. Gara-gara Mama Iman yang dah taksub dengan bisnesnya (sila lihat sidebar di kanan anda.. ngeh ngeh ngeh..) Jadi saya terfikir untuk buat sesuatu untuk memeriahkan kembali blog ni. Tengah fikir hadiah apa nak bagi tapi kena kira-kira bajet dulu la kan ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.