Category: Cerita Tentang ‘Izz

sunat bayi lelaki khatan 4

Sunat/ Khatan Bayi Lelaki 

Alhamdulillah, hari ke 4 dah tertanggal dah part plastibell ‘Izz. ‘Izz dah berkhatan! Yeay?? Bujang dah anak mama ni. Hahahahah. Ok ceritanya begini. Bulan 11, 12 memang biasanya ramai kanak-kanak lelaki berkhatan. Maklumlah bersempena cuti sekolah sekali. Terkebetulan lah ‘Izz ni lahir bulan November. Sebab tu lah mak tang ni pon terpikir jugak. (Kalau ‘Izz lahir bulan-bulan lain, mungkin tak terpikir pon pasal khatan pon). Maka bermulalah episod mencari doktor untuk khatan kan bayi lelaki. Paling famous dalam google adalah Klinik...

nosefrida 5

Penyedut Hingus Bayi Yang Sangat Memudahkan Ibu/Bapa

Namanya NoseFrida Nasal Aspirator. Saya beli yang ini selepas baca banyak review dari parents around the globe ?? (exaggerate betul). Sebenarnya kalut sebentar masuk anak ke 3 ni, sebab kakak-kakak ‘Izz tak pernah selsema di bawah umur setahun. So agak terkejut bila baby umur 10 hari tetiba selsema??. Memang sedia maklum, baby bawah 2 tahun takde ubat selsema. Satu-satunya cara yang selamat adalah sedut hingus tu sendiri. Kalau pekat sangat, boleh sembur sterimar atau saline water masuk hidung baby dan terus gunakan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.