Business Shaklee Is Our Family Business

Alhamdulillah kelas SEO advanced untuk business Shaklee berjaya diadakan untuk anak-anak buah Shaklee yang berdaftar dengan kami IbuCergas Marketing.

Tahniah kepada anak-anakku kerana sanggup berjalan jauh untuk menimba ilmu.

1) Zaleha
2) Fatihah
3) Munirah
4) Fazlina
5) Syakila
6) Nur Hanim

business shaklee {focus_keyword} Business Shaklee Is Our Family Business business shaklee

Fatihah, Saya, Zaleha, Fazlina, Munirah dan Syakila

<

Mungkin ada yang tertanya-tanya, perlukah ada kelas? Perlukah hadiri kelas? Kalau tak hadir kelas, boleh ke?

Saya jawab, bukan tak boleh, memang boleh sangat. Sebab dalam kalangan kita ni memang ada orang yang boleh semuanya belajar sendiri tanpa perlu dibantu pon. Malah saya sendiri awal-awal dahulu memang rasa macam tak boleh lah nak keluar-keluar sangat pergi kelas ni. So saya cuba belajar sendiri, dan alhamdulillah keputusannya memang agak memberangsangkan. Cuma penat sebenarnya belajar sendiri ni, memakan masa yang agak lama untuk achieve.

Bila belajar sendiri, biasanya kita tak tahu mana nak start.
Apa yang perlu belajar dahulu,
Mana nak carik info,
Bagaimana nak menjual,
Siapa target market kita.

Tapi bila menghadiri kelas, mentor akan bagi guideline yang bernas dan berkesan.
Apa yang perlu diutamakan,
Mana satu yang priority,
Bagaimana nak handle customer,
Siapa perlu refer.

…dan tak lupa juga apa step by step yang perlu dibuat supaya tidak mengulagi kesilapan yang pernah mentor tersebut lakukan. Malah, apa yang menarik dalam business Shaklee ini ialah, kesemua kelas ini biasanya PERCUMA!!!!

Sebut pasal percuma, bermaksud tak perlu keluar duit, tak perlu modal. Tapi sebab ia percuma lah, kadang-kala kelas yang asalnya bernilai ribuan ringgit, hanya dipandang sebelah mata sahaja. Sungguh merugikan. Kadang kala, sesuatu itu perlu berbayar, barulah kita lebih appreciate untuk memilikinya kan?

Contoh mudah la,
Kereta yang anda beli dengan hasil titik peluh anda sendiri, dengan kereta yang anda dapat dengan cabutan bertuah, yang mana anda sayang?

<

Berikut adalah kelas-kelas yang disediakan oleh pihak pengurusan Shaklee:
1) Bengkel Nutrisi – RM40
2) Kelas NDT (New Distributor Training) – RM40
3) Health and Wellness Talk – FREE
4) Business Opportunity Meeting (BOM)

Saya akan kupas kelas-kelas di atas di entry yang seterusnya.

>

Ok, itu bahagian kelas yang disediakan oleh pihak pengurusan Shaklee. Tapi kami ada kelas-kelas lain yang lebih ekslusif daripada itu. Iaitu dengan menggunakan sistem mentoring.

>

business shaklee 2 {focus_keyword} Business Shaklee Is Our Family Business business shaklee 2

Bapa Cergas sedang mengajar bab teknikal. Memang boleh berasap kepala:mrgreen: {focus_keyword} Business Shaklee Is Our Family Business icon mrgreen.

>

Group kami IbuCergas marketing sebagai contoh, akan menyediakan kelas berikut

  1. Kelas Blogging Basic
  2. Kelas Blogging Advanced
  3. Search Engine Optimization (SEO)
  4. Search Engine Marketing (SEM)
  5. FB ads Marketing
  6. Template-template Business yang menarik
  7. Softselling Skill
  8. Group Mentoring dan Monitoring
  9. Kelas Webinar (Meeting secara virtual)

dan banyak lagi!! dan ianya FREE!

business shaklee 3 {focus_keyword} Business Shaklee Is Our Family Business business shaklee 3

Antara modul yang diajar. Malah semua adalah direkod untuk kemudahan anak-anak Shaklee kami.

Menarik tentang kelas ini ialah, ada sebahagian dari ilmu Allah ini kami perolehi dengan pengalaman kami sendiri, dan sebahagian lagi dari ilmu Allah ini kami bayar untuk memilikinya. Dan nilainya bukan bernilai ratus, malah ada yang bernilai ribuan ringgit.

Kesemua ini tidak disediakan oleh pihak Shaklee. Ia adalah kelas alternatif yang kami sediakan untuk sesiapa yang berminat untuk memulakan business Shaklee dengan kami dan berdaftar ahli Shaklee dengan kami sahaja. Menarik tentang kelas ini ialah, bukan setakat ianya FREE, malah ianya sangat mesra kanak-kanak. Anda boleh menghadiri kelas dengan membawa segerombolan anak anda ke kelas tanpa perlu risau anak tidak dijaga di rumah.

Konsep kami ialah, Shaklee Business is a Family Business.

Suami bergandingan dengan para suami untuk sama-sama bergerak seiring dengan para isteri. malah memang ada group support khas untuk para suami sahaja. Anak-anak pulak memang takde masalah nak diangkut semua ke mana-mana. Buktinya? Anda boleh saksikan video para suami di bawah ini.

>

>

It is a PERFECT BUSINESS for WAHM and WAHD!!*

Bagaimana? Berminat untuk join jadi ahli Shaklee dengan kami?

Cartoon-cartoon-people-family-clothes-cleaning-mop-broom-children-parents1 {focus_keyword} Business Shaklee Is Our Family Business Cartoon cartoon people family clothes cleaning mop broom children parents1

*WAHM – Work At Home Mother
*WAHD – Work AT Home Daddy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... {focus_keyword} Business Shaklee Is Our Family Business pixel

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.