Darah yang diwarisi dari Ibu Bapa

Hari ini sedang-sedang ber”bitching” aka sembang aka cerita kedai kopi di cafe, tiba-tiba masuk pula bab darah jenis apa. Tak tahu mana hujung pangkal cerita sebelum termasuk bab darah ni. Almaklumlah…perempuan~!! Ngehngehngeh.

Oh, mula2 cerita pasal Kak Baya nak buat ujian HIV untuk kahwin nanti.

Oh, kemudian masuk cerita pasal ujian Talasemia.

Oh, kemudian masuk cerita siapa pembawa, siapa pengidap.

Oh, tiba-tiba cerita pasal diet dan jenis darah pulak (yang ni macam kurang percaya sikit). Hihi.

Oh, tak lupa juga tiba-tiba cerita pasal demam campak la, apa beza dengan cacar air laa……

…..

…….

eh, macam mane tah leh termasuk cerita jenis darah…..

Saya pun cerita lah yang saya ni darah A, Ayah Iman darah B, dan Iman darah O. Tiba2 Amy cakap, mana boleh mak bapak tak de darah O, anak pula tiba-tiba darah O. Saya bab-bab biology ni fail sikit. Kalo tere, lama dah jadi Dr. Farha. Ngaaaaaaa. Biar betul ko amy, dah sah-sah terang-terang Cik Iman tu muka bapak dia, takkan salah kot. Mula-mula memang tak ambil port since doktor pon tak kata apa bila Iman lahir haritu. Pelik tu memang ada. Tapi tak pernah terfikir. Cuma agak terkejut bila Iman darah O. Tiba-tiba terfikir, patutlah Iman putih sangat masa lahir sampai ramai nurse tanya saya makan ape. Nape, kami gelap sangat ke? Nape, macam anak tu tertukar ke?

>

>{focus_keyword} Darah yang diwarisi dari Ibu Bapa P1000187aIman, 12 jam selepas lahir. Putih sampai saya sendiri terkejut.

>

Hati mula gundah gulana. Adohai. Amy pulak dok cerita bagai pasal darah dominant laa…hish, tak paham saya bahasa biology ni. Napelah aku ambil biology dulu. Kalau masuk kelas sastera, agak2 dah jadi manager kot sekarang. =D Verangan tak hengat!

End up kami tanya Cik Google di sini dan sini. So keluarla mende alah ni. Jeng jeng jeng.

>

>

{focus_keyword} Darah yang diwarisi dari Ibu Bapa darah

>

>

See? Boleh tau mak bapak tak darah O, tapi anak darah O! Lege mak! Kalo tak, mana mahu carik anak mak ni. Hihi. Ujian DNA? Tak payah! Tak payah!Memang bukan anak tertukar lah~!! =D

>

>

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... {focus_keyword} Darah yang diwarisi dari Ibu Bapa pixel

You may also like...

5 Responses

  1. myrule says:

    Good info..hehehe

    nasib baik.. :p

  2. mamajong says:

    hehheeh…mmg suspen la entry u ni…
    tibe x sabar nk nk amik tau Hubby darah ape & anak darah ape..
    before this x pernah nk amik port pon..uhuks2…
    anyway, tq so much for such a good info=)

    • Mama Iman says:

      saya lagi cuak…kot ragu2 bukan anak sendiri in term of salah bapak idak lerr…melainkan siapa buat maksiat.. (nauzubillah). ehehe…tp takut jugak kot la tertukar kat spital..mana nak tau.. =p

  3. Brother with 4 Child says:

    Ayah B+ dan Ibu A+ Macamana dengan Jenis darah anak 4 orang ni ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.