IbuCergas.com

13237708_615088185305236_5737655740054758811_n 3

Dealer Baju Menyusu Popular Feedmilk #SelamberSelak

Gorgeous baju menyusu untuk raya. Selak-selak dah ok. Selesa, tak perlu gosok! Raya dah nak dekat ni. Ternampak pulak iklan baju menyusu Feedmilk ni lalu lalang kat newsfeed. Sesuai sangat lah untuk sesiapa yang nak tambah duit raya nanti. Jual, dapat upah. Terkebetulan pulak Butik Baju Menyusu Popular kat Shah Alam ni memang tengah bukak offer untuk sesiapa yang berminat nak jadi AUTHORISED DEALER untuk Feedmilk Boutique Sdn Bhd. sempena raya untuk #projekraya2016 ni dan koutanya pon terhad amat. Tengok logo...

cat_2304202k 2

6 Perkara Perlu Buat Bila Kucing Jiran Berak Rumah Kita

Luahan Pencinta Kucing – ini caranya bila mana kucing jiran membuang “harta karun” di rumah kita. Dan tindakan kita bila kucing kita berak rumah jiran. Alkisahnya begini, saya sukakan kucing. Bahkan saya membesar dengan kucing. hatta saya di universiti dulu pon, bila terlalu stress, saya akan carik kucing dan bagi makan, serta minta kucing-kucing doakan saya. Heheheh. Dan saya lebih sukakan stray cats. Maksud saya, saya lebih membela kucing-kucing biasa. Kehadiran Gemok Perkenalkan, ini Gemok. Saya kutip di taska anak saya....

11226931_10153208133203261_4861084636525517287_n-horz 7

Jemput-jemput Lembut Gebu Gebas Cuma Tukar Satu Bahan

Jemput-jemput lembut, gemok dan gebu, berongga dalamnya, garing luar lembut dalam, dan tak keras bila sejuk. Heaven! Bila bagi orang makan jemput ni, sure orang yang makan tu akan tanya soalan yang sama; “Macam mana ya buat jemput lembut macam ni?” Saya yakin, selepas orang yang cuba menggigitnya, sure akan tanya soalan ni. Heheheheh. Saya seriously dulu sering ditanya pasal ini. Meskipon ia hanyalah jemput, tapi berapa ramai orang masak jemput pon still jadi; keras bila sejuk padat dan mampat kenyal macam...

emergencydepartment 0

Hospital Bagi Ubat Penat, Kenapa Ubat Penat Namanya?

Saya tak paham ubat penat tu apa. Kenapa bagi ubat penat? Adakah sebab susah nak bernafas tu jadi penat? Alkisahnya begini. Kami saja-saja jenjalan cuti ke utara, melawat sanak sedara sambil beraya. Jitra Kedah menjadi sangat sejuk. Tersangat sejuk sampai saya kompius adakah ini Jitra atau ini Cameron Highland. Kihkihkih. Masuk ke rumah pakcik jek, terus pelik, eh ada pasang aircond ke. Tak ada pon. Tapi memang sejuk sampai ke tulang. Petang nak mandi, pergh… air kolah macam air batu!!! Bukan...

urut tradisional terbaik wanita selepas bersalin 16

Spa Urut Tradisional Selepas Bersalin Yang Serious Sangat Best!

Dah 2 kali bersalin. Da 2 kali ambil servis confinement lady. Kali pertama pada tahun 2010, oklah untuk seminggu 7 hari – rasa best, dan overall puas hati. Kali kedua pada tahun 2013, amik servis sekali lagi, dan diberi orang yang lain, dah kureng dah perkhidmatan. Masih 7 hari di rumah lengkap semua termasuk berurut, bertangas, ber tungku dan segala nya… tapi terasa rahim masih lagi kat bawah dan tak dapat sengkak balik ke atas. Dan serious sakit masa die sengkak kan...

amalan rohani 1

Buat Amalan Rohani Untuk Naikkan Sales? Ilmu Yang Salah

Banyak kali kita dengar orang suruh kita banyak buat amal rohani, barulah murah rezeki. Tanpa kita sedar, bahawa kita telahpun menjadikan amalan rohani itu seolah-olah tangkal. > Seolah-olahnya, jika nak jika tak buat amal rohani, maka takkan murah rezeki, takkan jadi kaya. Bukan ke tanggapan ini menjadikan kita menganggap amal rohani itu sebagai tangkal? > Sedangkan sebenarnya amalan rohani seperti solat-solat sunat, zikir, istighfar, mengaji al-Quran dan sebagainya adalah usaha untuk diri kita membersihkan diri supaya kembali kepada Fitrah. > Apa yang...

Screenshot 2016-08-11 09.58.24 2

Macam Mana Shaklee Boleh Belanja Pakej Percutian?

Best ke bisnes Shaklee ni? Apa yang best pulak? Apa benefit? Saya tak nampak pon boleh buat duit langsung dengan Shaklee? Shaklee is just a typical MLM company kan kan? Ok, takpa. Rileks. Jika saya ceritakan tentang National Conference (NC), sure orang sukar nak paham dan sukar nak digest. Jadi biar saya ceritakan tentang pakej National Conference  ini dalam bahasa yang mudah. Kosongkan fikiran, kita cuba fikirkan ini. Fikirkan sebuah company biasa (contohnya company trading, service ataupon manufacturing). Seperti mana konventional...

love-what-u-do-steve-jobs 0

Bekerja Tanpa Perlu Stress

Bekerja Dengan Happy Vs Bekerja Dengan Stress? Melakukan kerja yang stress berbanding kerja yang kita enjoy dan seronok membuatnya, mana satu pilihan anda? Dan jikalau kita “terpaksa” bekerja pekerjaan yang memang langsung kita tak minat, apa perlu buat untuk hilangkan stress? Orang Akan Lebih Berjaya Bila Mereka Seronok Bekerja Bayangkanlah, kita suka sangat hobi kita, dan kesukaan itu pulak ditukar menjadi duit. Memang segala penat lelah akan hilang langsung dan kita rasa seronok bertambah dari hari ke hari. Kita juga akan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.