IbuCergas.com

amalan rohani 1

Buat Amalan Rohani Untuk Naikkan Sales? Ilmu Yang Salah

Banyak kali kita dengar orang suruh kita banyak buat amal rohani, barulah murah rezeki. Tanpa kita sedar, bahawa kita telahpun menjadikan amalan rohani itu seolah-olah tangkal. > Seolah-olahnya, jika nak jika tak buat amal rohani, maka takkan murah rezeki, takkan jadi kaya. Bukan ke tanggapan ini menjadikan kita menganggap amal rohani itu sebagai tangkal? > Sedangkan sebenarnya amalan rohani seperti solat-solat sunat, zikir, istighfar, mengaji al-Quran dan sebagainya adalah usaha untuk diri kita membersihkan diri supaya kembali kepada Fitrah. > Apa yang...

shaklee  logo 2 2

Macam Mana Shaklee Boleh Belanja Pakej Percutian?

Best ke bisnes Shaklee ni? Apa yang best pulak? Apa benefit? Saya tak nampak pon boleh buat duit langsung dengan Shaklee? Shaklee is just a typical MLM company kan kan? Ok, takpa. Rileks. Jika saya ceritakan tentang National Conference (NC), sure orang sukar nak paham dan sukar nak digest. Jadi biar saya ceritakan tentang pakej National Conference  ini dalam bahasa yang mudah. Kosongkan fikiran, kita cuba fikirkan ini. Fikirkan sebuah company biasa (contohnya company trading, service ataupon manufacturing). Seperti mana konventional...

love-what-u-do-steve-jobs 0

Bekerja Tanpa Perlu Stress

Bekerja Dengan Happy Vs Bekerja Dengan Stress? Melakukan kerja yang stress berbanding kerja yang kita enjoy dan seronok membuatnya, mana satu pilihan anda? Dan jikalau kita “terpaksa” bekerja pekerjaan yang memang langsung kita tak minat, apa perlu buat untuk hilangkan stress? Orang Akan Lebih Berjaya Bila Mereka Seronok Bekerja Bayangkanlah, kita suka sangat hobi kita, dan kesukaan itu pulak ditukar menjadi duit. Memang segala penat lelah akan hilang langsung dan kita rasa seronok bertambah dari hari ke hari. Kita juga akan...

Screenshot 2015-04-12 15.58.12 a 5

Review MaidEasy.Com – Domestic Cleaner di Meru

Ahamdulillah dah masuk 2 kali menggunakan khidmat MaidEasy untuk cuci rumah mak. Selama ni punyalah jenuh nak carik domestic cleaner yang boleh singgah sampai ke Meru Klang nuu.. Saya pulak balik rumah tidur di Meru setiap Jumaat malam Sabtu. Nak mengemas rumah mak, errr… rumah sendiri pon tak berkemas. Wakakakaakak. Oh tidak terdaya kudratku.. (ampun).. mueheheh. Alternatif, mencari lah domestic cleaner ni konon nak at least 2 minggu sekali bersihkan rumah mak. Kesian mak kalau nak buat sendiri. Yelah, dah berumur,...

bahay bungkus air panas ikat tepi di mamak 0

Bahaya Bungkus Air Panas Dalam Plastik

Teringat kata-kata seorang rakan sekerja saya dari Mediterranean yang pada mulanya beliau terkejut sangat dengan senarai harga makanan yang ada di sebuah kedai mamak. Hot Coffee cume bernilai RM 2.00 walaupun bungkus. Beliau kata; “Wah Murahnya!! Starbuck sangat mahal sehingga belasan ringgit secawan”. Masa tu beliau baru sampai Malaysia, dan masih belajar lagi dengan adab dan budaya di sini. Oklah, disebabkan murah, maka beliau pun order hot coffee bungkus. Alangkah terkejutnya beliau yang hot cofee itu sebenarnya dimasukkan ke dalam beg plastik...

2015-03-20 19.28.06 - Copy 4

Homemade Playdoh Yang Tahan Lama Tak Perlu Diuli

Anak saya, seorang yang suka sangat Playdoh – all the time! Boleh dikatakan stok Playdoh wajib ada di rumah. Tapi, mana nak cekau weeiii original Playdoh yang bapak mahal tu!! Hahahaaha. Sebagai alternatif, memang mamanya ni buatkan playdoh guna tepung jah kat rumah. Tapi memang selalu la dok carik playdoh yang boleh tahan lama, kalau boleh nak tahan lama – SELAMA-LAMANYA. Hahahahahah. Hover kan. So bila saya carik resepi playdoh yang tahan lama, maka terjumpalah blog ini. The Imagination Tree.  Bukan...

common-breastfeeding-problems-614x410 8

10 Masalah Penyusuan Susu Ibu Dihadapi Oleh Ibu Menyusu 

Kita selalu ingat, benda yang natural proses, iaitu proses semulajadi sepatutnya senang kan? Yelah, contoh tumbuh gigi. Tak perlu buat apa pon gigi tetap tumbuh. Macam menangis, macam mana pon kalau natural, air mata tu keluar terus. Tak perlu pon belajar macam mana nak keluarkan air mata. Hehehehheeheh!!!!   Tapi, rupanya breasfeeding, penyusuan susu ibu ni, meskipon proses semulajadi, tapi kena belajar sungguh-sungguh. Sama macam belajar naik basikal. Ade step by stepnya dan mungkin bagi sesetengah orang adalah susah, dan untuk...

_70685548_79167276 0

Kenapa Perempuan Lebih Sesuai Bekerja Dari Rumah? Compare dengan Lelaki?

Sebab Perempuan Ada Ability Untuk Multitasking Berbanding Lelaki!  Ini bukan omongan kosong ya pak. Ini bener-bener berlaku. Perempuan Seriously Lebih Pandai MultiTasking Berbanding Lelaki? Setuju? Lebih-lebih lagi dalam keadaan bahagi-bahagikan tugas dalam masa yang sekejap. Perempuan nampak gayanya lebih cepat dan cekap, lelaki pulak lebih terkedek-kedek. Kihkihkih. Tak caya, cuba lah test sendiri. Paling senang tengok lah masa nak balik kampung. Perempuan, dari segala mak nenek baju kecik-kecik sampai baju besar-besar, untuk 4-5 orang anak, semua insyaAllah complete. Dari hal penyepit...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.