IbuCergas.com

13895062_1366493016712656_5804108135639780004_n-horz 0

Tips Roti Gebu dan Lembut – Kelas Roti Shah Alam

Kelas Roti Gegebus Shah Alam! Buat pertama kalinya si IbuCergas ni belajar ke kelas roti dengan rasminya! Bukan saya tak pernah meroti, ade dah letak resepi kat Dapur.IbuCergas.com pon. Banyak dah resepi try (read as banyak gak yang tak jadi ). Yang keras gedegang boleh buat baling kat penyamun pon pernah jek jadi.  Setelah pelbagai percubaan dibuat sendiri, rasa masih tak puas hati dengan hasil meroti. Setakat buat roti sendiri tu, hanya mampu rounding dan buat bun jek. Masuk corak-corak roti lain, failed...

hospital shah alam 1

Pengalaman Check-Up Mengandung di Klinik Kerajaan vs Swasta

Alhamdulillah, dah pon masuk 26 weeks dah pun baby ke tiga ni. Kali ni sindrom mak beranak ramai ni memilih untuk check up mengandung kat Klinik Kerajaan. Tak pernah-pernah pon Iman dan Hannan check up kerajaan selama ni. Bukan kerana terlebih kaya, no no no (hahahaa ), tapi sebab mostly company cover ler. Kalau berbayor mahal sangat, tak sanggup aiih. Banyak sangat sebabnya tetiba bertukar angin nak ke Klinik Kerajaan. Siap kena sakat dengan MO kat klinik, “Sampai hati kau anak...

baju menyusu feedmilk mengandung 1

Baju Mengandung dan Menyusu Paling Best!

Ok, akhirnya dapat baju ni. Yeay!!! Macam mana? Cantik tak? Oh.. fokus pada baju tau, bukan pada orangnya . Masa ni tengah pregnant 5 bulan ni. Bajunya memang sangat selesa, terletak jatuh. Kainnnya sejuk je. Dan paling penting memang tak perlu gosok! Memang seperti yang diwar-warkan kan dalam Testimonial Feedmilk. Masa turun dari bilik dan tunjuk pada suami, terus dia cakap, “Eh…cantik baju ni. Mana dapat?” Hahaaha. Pastu bawak la pegi opis, semua kawan kata saya sangat sesuai dengan baju ni. Heheh....

tak semua 0

Testimonial Pengguna Bijak Feedmilk, Baju Menyusu Tersohor

Sebagai ibu yang menyusu, memang saya tau sangat-sangat yang baju-baju menyusu kebanyakannya mahal-mahal belaka. Kalau mahal tapi sangat selesa dan mudah, memang berbaloi la jugak. Tapi kadang, mahal jek lebih, selesanya tidak Sebab tu la saya selalu jugak merujuk kepada testimonial. Penting testimonial ni sebelum nak melaburkan duit tau. Cari punya cari, alhamdulillah memang banyak testimonial yang saya jumpa. So tak la terkilan nanti kalau membeli. Maklumlah, beli online ni kita tak dapat rasa material die, keselesaan die, dan warna pon...

13237708_615088185305236_5737655740054758811_n 3

Dealer Baju Menyusu Popular Feedmilk #SelamberSelak

Gorgeous baju menyusu untuk raya. Selak-selak dah ok. Selesa, tak perlu gosok! Raya dah nak dekat ni. Ternampak pulak iklan baju menyusu Feedmilk ni lalu lalang kat newsfeed. Sesuai sangat lah untuk sesiapa yang nak tambah duit raya nanti. Jual, dapat upah. Terkebetulan pulak Butik Baju Menyusu Popular kat Shah Alam ni memang tengah bukak offer untuk sesiapa yang berminat nak jadi AUTHORISED DEALER untuk Feedmilk Boutique Sdn Bhd. sempena raya untuk #projekraya2016 ni dan koutanya pon terhad amat. Tengok logo...

cat_2304202k 2

6 Perkara Perlu Buat Bila Kucing Jiran Berak Rumah Kita

Luahan Pencinta Kucing – ini caranya bila mana kucing jiran membuang “harta karun” di rumah kita. Dan tindakan kita bila kucing kita berak rumah jiran. Alkisahnya begini, saya sukakan kucing. Bahkan saya membesar dengan kucing. hatta saya di universiti dulu pon, bila terlalu stress, saya akan carik kucing dan bagi makan, serta minta kucing-kucing doakan saya. Heheheh. Dan saya lebih sukakan stray cats. Maksud saya, saya lebih membela kucing-kucing biasa. Kehadiran Gemok Perkenalkan, ini Gemok. Saya kutip di taska anak saya....

11226931_10153208133203261_4861084636525517287_n-horz 7

Jemput-jemput Lembut Gebu Gebas Cuma Tukar Satu Bahan

Jemput-jemput lembut, gemok dan gebu, berongga dalamnya, garing luar lembut dalam, dan tak keras bila sejuk. Heaven! Bila bagi orang makan jemput ni, sure orang yang makan tu akan tanya soalan yang sama; “Macam mana ya buat jemput lembut macam ni?” Saya yakin, selepas orang yang cuba menggigitnya, sure akan tanya soalan ni. Heheheheh. Saya seriously dulu sering ditanya pasal ini. Meskipon ia hanyalah jemput, tapi berapa ramai orang masak jemput pon still jadi; keras bila sejuk padat dan mampat kenyal macam...

emergencydepartment 0

Hospital Bagi Ubat Penat, Kenapa Ubat Penat Namanya?

Saya tak paham ubat penat tu apa. Kenapa bagi ubat penat? Adakah sebab susah nak bernafas tu jadi penat? Alkisahnya begini. Kami saja-saja jenjalan cuti ke utara, melawat sanak sedara sambil beraya. Jitra Kedah menjadi sangat sejuk. Tersangat sejuk sampai saya kompius adakah ini Jitra atau ini Cameron Highland. Kihkihkih. Masuk ke rumah pakcik jek, terus pelik, eh ada pasang aircond ke. Tak ada pon. Tapi memang sejuk sampai ke tulang. Petang nak mandi, pergh… air kolah macam air batu!!! Bukan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.